Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Που είναι οι 3 νέες λεωφορειολωρίδες

Τρεις νέες λεωφορειολωρίδες, συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου, εγκαινιάζει ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ταχύτερη κίνηση των επίγειων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα οδικά τμήματα:

– Ηπείρου (Δ.Αθηναίων), αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων και τρόλεϊ παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αχαρνών και Πατησίων.

– Εθν.Μακαρίου/Λ.Ποσειδώνος (Μοσχάτο/ Ν.Φάληρο), αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων και τρόλεϊ παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Πίνδου και Ζερβού στην κατεύθυνση προς Πειραιά.

– Εθνάρχου Μακαρίου (Δ.Περιστερίου) αποκλειστική λωρίδα λεωφορείων παράλληλης ροής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κύπρου και Κουντουριώτου στην κατεύθυνση προς Περιστέρι.

Ο ΟΑΣΑ σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι στα τμήματα αποκλειστικών λωρίδων παράλληλης ροής με την υπόλοιπη κυκλοφορία, επιτρέπεται η κίνηση των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ), των ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς (τουριστικά λεωφορεία, υπηρεσιακά λεωφορεία, σχολικά κτλ), των οχημάτων άμεσης ανάγκης καθώς και των δικύκλων, ενώ απαγορεύεται η κίνηση και η στάση κάθε άλλου οχήματος.

Στα τμήματα μικτής κίνησης, τα οποία διαχωρίζονται από τη λοιπή κυκλοφορία με διακεκομμένη κίτρινη γραμμή και με κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση, επιτρέπεται η κίνηση και η στάση των ταξί, η κυκλοφορία των δεξιά στρεφόντων οχημάτων, καθώς και των οχημάτων που εισέρχονται σε παρόδιους χώρους στάθμευσης, πρατήρια βενζίνης κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του προστίμου εισόδου σε λεωφορειολωρίδα είναι 200 ευρώ, ενώ προστίθενται 5 βαθμοί ποινής στο σύστημα ελέγχου συμπεριφοράς οδηγών.

Επιπλέον σε περίπτωση στάθμευσης σε αυτή, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνονται τα οχήματα με γερανό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε