Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Που επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Μαυρίκο – Οι κάμερες έδειξαν διαρροή καυσίμου – Γιατί κατέθεσε μήνυση η οικογένεια για ανθρωποκτονία

Που επικεντρώνονται οι έρευνες για τον Μαυρίκο – Οι κάμερες έδειξαν διαρροή καυσίμου – Γιατί κατέθεσε μήνυση η οικογένεια για ανθρωποκτονία

– Η εξέταση DNA απέδειξε πως ο άνθρωπος που απανθρακώθηκε στην Αττική Οδό ήταν ο Π. Μαυρίκος
– Επίσης διαπιστώθηκε πως ο εκδότης δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας που να οδήγησε σε αυτή την τραγωδία
– Σε 15 ημέρες θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν ο Π. Μαυρίκος είχε καταναλώσει κάποια ουσία
– Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει επιβεβαιωθεί πως στο τζιπ δεν βρέθηκε κανένα σημάδι εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού
– Το αυτοκίνητο βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και στο ύψος του Mall άρχισαν κάποια περίεργα ζιγκ ζαγκ

Το θρίλερ με τον φρικτό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου συνεχίζεται με τις έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια να επικεντρώνονται στα “σωληνάκια” τροφοδοσίας του αυτοκινήτου, καθώς τα στοιχεία δεν δείχνουν να υπήρξε κάποιος εκρηκτικός ή εμπρηστικός μηχανισμός.

Το νέο στοιχεία σήμερα προέκυψε από τις κάμερες στην Αττική Οδό αν και γενικά το υλικό θεωρείται “φτωχό”. Αυτό όμως που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως πριν το μεγάλο τζιπ φτάσει στο σημείο, όπου άρπαξε φωτιά υπήρχε διαρροή καυσίμου προφανώς από τα σωληνάκια τροφοδοσίας καυσίμου.

Αυτό οδηγεί τις αρχές να επικεντρώσουν τις έρευνές του σε αυτό το σημείο του αυτοκινήτου. Να ερευνήσουν δηλαδή εάν τα σωληνάκια τροφοδοσίας είχαν υποστεί οποιαδήποτε παρέμβαση που να μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Ωστόσο, αυτή η έρευνα κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς από τη φωτιά που ξέσπασε τα σωληνάκια έχουν καεί και θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάστασή τους πριν το δυστύχημα.

Στα πλάνα από τις κάμερες προέκυψε επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Τα πλάνα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και κινούνταν με ταχύτητα 110 ως 115 χιλιόμετρα την ώρα.

Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά μέχρι μερικά μέτρα πριν το ύψος του Mall οπότε και το αυτοκίνητο κάνει κάποια περίεργα ζιγκ – ζαγκ στο δρόμο. Αμέσως μετά και χωρίς λογική εξήγηση καθώς αντανακλαστικά σε περίπτωση ανάγκης ο οδηγός θα έπρεπε να κινηθεί προς τα δεξιά, το αυτοκίνητο βγαίνει προοδευτικά στην αριστερή λωρίδα, λίγα μέτρα πιο κάτω σέρνεται επί περίπου 15 μέτρα στο τσιμεντένιο στηθαίο και στη συνέχεια ακινητοποιείται. 

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του Π. Μαυρίκου, ο κ. Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως κατατέθηκε από την οικογένεια εις βάρος αγνώστων δραστών μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε