Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πού ετοιμάζουν “ψαλίδι” σε επικουρικό και εφάπαξ

Νέο “κούρεμα” και μάλιστα με την ψιλή, επιφυλάσσει σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει αναλογιστική μελέτη για τα επικουρικά ταμεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, προκειμένου αφενός να καθορίσει εκ νέου τα μερίσματα που αποδίδονται κάθε διμηνιαία ή τριμηνία στους δικαιούχους, αφετέρου να εξεταστεί το μέγεθος της … ψαλιδιάς που θα πέσει στο εφάπαξ.

Κι επειδή σε ότι αφορά ειδικά στα μερίσματα, η πρόβλεψη κάνει λόγο για περικοπές της τάξης του 40% και για το εφάπαξ κάτω του 20%, οι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι των Ομοσπονδιών των αστυνομικών έχουν παραγγείλει ανεξάρτητη αναλογιστική μελέτη την οποία ανέθεσαν στον καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Φράγκο, ώστε να καταθέσουν αντιπροτάσεις με την προοπτική και την προσδοκία να περικόψουν την οικονομική βλάβη που αναμένει τους συνταξιούχους και τους υποψήφιους από τούδε και στο εξής προς αποχώρηση τουλάχιστον στο μισό.

Το συγκεκριμένο θέμα, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, αναμένεται ν’ ανέβει ψηλά στην ατζέντα των υπό διαπραγμάτευση “καυτών” θεμάτων που απασχολούν το ένστολο προσωπικό, με δεδομένη επίσης την αδυναμία έγκαιρης καταβολής του εφάπαξ στους υπηρετούντες που συνταξιοδοτούνται.

Ειδικά για την αστυνομία αναφέρεται ως έμπρακτο παράδειγμα το γεγονός ότι οι αξιωματικοί που αποστρατεύθηκαν πέρσι το Μάρτιο στις ετήσιες τακτικές κρίσεις θα πάρουν το εφάπαξ το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2012, ενώ όσοι βγήκαν από τις επετηρίδες τον Οκτώβριο και κατά τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, παραπέμπονται για εξόφληση στα τέλη του … 2014.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε