Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Που γκρεμίστηκαν οι βάσεις – Αστυνομία και Στρατό επέλεξαν πολλοί για σίγουρο μισθό

Πως αποκρυπτογραφούν την πτώση των βάσεων οι ειδικοί. Τι έγινε στο “χρυσό τρίγωνο” γιατρών – μηχανικών – δικηγόρων και γιατί τα παιδιά επιλέγουν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Όπως δήλωσε στο Newsit o εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης ” μεγάλη πτώση είχαμε στις βάσεις όπως αρχικά είχαμε προβλέψει από τον Ιούνιο κιόλας”.

ΑΕΙ
Συγκεκριμένα στην κατηγορία του 90% για τα ΑΕΙ, από τα 340 τμήματα στα 248 είχαμε πτώση μεγαλύτερη των 500 μορίων και σε 163 τμήματα είχαμε πτώση μεγαλύτερη των 1.000 μορίων ενώ σε κάποια είχαμε και πτώση 2.000 μορίων.

ΤΕΙ
Στα ΤΕΙ αντίστοιχα είχαμε 180 τμήματα, εδώ είχαμε προβλέψει ότι θα ανέβουν οι βάσεις γιατί κόπηκαν 24 τμήματα που δεν δέχτηκαν εισακτέους φέτος και είχαμε όντως αύξηση σε 57 τμήματα στα 53 εκ των οποίων είχαμε αύξηση από 200 εώς 5010 μόρια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ 10%
Στην κατηγορία του 10% είχαμε αύξησε σε 198 τμήματα μεγαλύτερη των 1.000 μορίων.

ΕΠΑΛ
Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ είχαμε αύξηση σε 74 τμήματα σε σύνολο 208 τμημάτων.

Η ΑΠΟΚΡΥΤΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ.
Η γενική εικόνα των βάσων είναι ότι τα παιδιά ψήφισαν συντηριτικά. Το χρυσό τρίγωνο γιατροί – μηχανικοί και δικηγόροι των προηγούμενων δεκαετιών είναι αυτό που είχε και τη μικρότερη πτώση στις βάσεις από όλες τις υπόλοιπες σχολές.
Κατά τα άλλα, εντυπωσιακή και αναμενόμενη είναι η πτώση των παιδαγωγικών σχολών κατά 700 μόρια στην Αθήνα καθώς σταματάνε πια οι διορισμοί.
Εντυπωσιακή είναι η πτώση στις μαθηματικές και φυσικές σχολές, ειδικά στην επαρχία το Μαθηματικό της Σάμου έπεσε 2.000 μόρια.
Οι Ιατρικές κράτησαν τις δυνάμεις τους, για παράδειγμα η Ιατρική της Αθήνας βρέθηκε στις 19.153 μόρια.
Στο Πολυτεχνείο είχαμε μεγάλες πτώσεις δίοτι στη φυσική και στα μαθηματικά είχαν μεγάλο πρόβλημα οι μαθητές.
Μεγάλη πτώση είχαμε και στα οικονομικά τμήματα η οποία ήταν αναμενόμενη λόγω των κακών επιδόσεων στα μαθηματικά και στις αρχές οικονομικής θεωρίας.

Γενικά πάντως σήμερα βλέπουμε γελαστές φατσούλες παιδιών καθώς για πολλούς η πτώση των βάσεων ήταν μη αναμενόμενη και έτσι πέρασαν σε καλύτερη σχολή από αυτή που υπολόγιζαν αντιταθμίζοντας έτσι το πολύ κλάμα που έπεσε στις 20 Ιουνίου, ημέρα δημοσιεύσης των βαθμολογιών.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ
Οι σρατιωτικές και αστυνομικές σχολές έχουν μεγάλη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια διότι είναι ο μόνες θέσεις πια που παρέχουν σίγουρο μισθό. Οπότε τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στις σχολές αυτές. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μείωση στις βάσεις αλλά όχι μεγάλη γιατί οι σχολές αυτές εχουν μεγάλη ζήτηση.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο εκπαιδευτικός αναλυτής κ.Στράτος Στρατηγάκης

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Newsit από τον Ιούλιο:

Πού και πόσο “γκρεμίζονται” οι βάσεις

Σφαγή στα Πολυτεχνεία – Που θα πέσουν οι βάσεις ως και 2.000 μόρια

Διαβάστε ακόμη:

Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας στις βάσεις

Ώρα… βάσεων 08:00

Από 150 έως 1.300 μόρια η πτώση των βάσεων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε