Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Που μας καταντήσανε! Το 95% των Ελλήνων θέλει να μεταναστεύσει για να βρει τη τύχη του

Που μας καταντήσανε! Το 95% των Ελλήνων θέλει να μεταναστεύσει για να βρει τη τύχη του
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.06.2011 | 14:14
Πρώτη δημοσίευση: 08.06.2011 | 14:14

Με τη βαλίτσα στο χέρι για δουλειά, καλύτερα χρήματα, για αξιοποίηση προσόντων και για καλύτερη ποιότητα ζωής.Πως να μείνουν όταν καθημερινά 804 Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους με την ανεργία στο 16,2%.

Χρειάστηκε να διαβάσουμε και να ξαναδιαβάσουμε δεκάδες φορές την έκθεση της People for Buisiness για να σιγουρευτούμε πως δεν πρόκειται για λάθος.Και δεν είναι.
Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη.
 
95% είναι το συγκλονιστικό ποσοστό των Ελλήνων που είναι πρόθυμοι να ξενιτευτούν για να φτιάξουν τη ζωή τους εκτός Ελλάδας.
Αναλογιστείτε μόνο πως μόλις πριν 12 μήνες, που η κρίση απλωνόταν στη χώρα, το 40% των εργαζομένων δήλωνε πως προτιμούσε να περιμένει μήπως βρει δουλειά παρά να μετακομίσει ακόμα και στην επαρχία!
 

 
Σύμφωνα με την έκθεση οι κυριότεροι λόγοι του νέου κύματος μετανάστευσης είναι η εύρεση δουλειάς για όσους είναι άνεργοι, και οι καλύτερες αποδοχές και συνθήκες δουλειάς αλλά και αξιοποίηση των προσόντων τους για όσους είναι κακοπληρωμένοι και αναξιοποίητοι.
 
Κοινό σημείο σε όλους είναι ο φόβος, της φτώχειας της απόλυσης και της Ελλάδας που καταρρέει.
 
Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει πόσο τρόμαξε τους Έλληνες το σκιάχτρο της κρίσης είναι πως μόλις πριν από 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2010, το 51,2% δήλωνε πως θα έψαχνε για δουλειά ΜΟΝΟ εντός Αττικής.
 
Απόδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι πως οι Έλληνες μεταναστεύουν για να βρουν τη τύχη τους ακόμα και σε Βαλκανικές χώρες και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
 
Διαβάστε επίσης :
    Διαδώστε αυτό το άρθρο