Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Που θα πάει η τρόικα σήμερα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέα συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ραντεβού με τον Γιάννη Ραγκούση και ένα… πέρασμα από την Ευελπίδων περιλαμβάνει το πρόγραμμα τον ελεγκτών ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ.

Το πρωί της Παρασκευής, οι απεσταλμένοι των δανειστών μας είχαν ραντεβού με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, στο υπουργείο, για να συζητήσουν τα περί απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Μόνο που υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο και έπεσαν σε μπλόκο των υπαλλήλων του υπουργείου. Αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, λοιπόν, και μετέθεσαν το ραντεβού τους με τον κ. Ραγκούση για τις 18:00 το απόγευμα «κάπου στην Ευελπίδων» αναφέρουν πηγές. Μόνο που τελικά ούτε αυτό αποδείχθηκε αληθές. Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι, στο κτίριο του πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στη Χαριλάου Τρικούπη! (Περισσότερα εδώ)
Τσάμπα πήγαν στο Χολαργό οι τροϊκανοί! "Πατήστε" στη φωτογραφία για περισσότερα
Τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση, θα έχουν σήμερα νωρίς το απόγευμα, οι επικεφαλής της τρόικας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως και την Κυριακή.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα θέματα της εργασιακής εφεδρείας, στο άνοιγμα των “κλειστών επαγγελμάτων”, στις ιδιωτικοποιήσεις (ΟΠΑΠ και Αερολιμένας Αθηνών, σε πρώτη φάση), στο νέο μισθολόγιο, στο νέο φορολογικό σύστημα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και στις νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό.

Από το Μεταφορών στα δικαστήρια

Αφού στο υπουργείο Μεταφορών τους έριξαν… πόρτα, οι ελεγκτές δεν έμειναν άπραγοι. Έφυγαν και πήγαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το κλιμάκιο της τρόικας επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο και ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και ειδικότερα για τον ρυθμό απονομής της.

Βέβαια, ούτε εκεί ήταν… μόνοι, αφού δικαστικοί υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο 6, όπου βρίσκεται η διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας, ο προϊστάμενος και η διοίκηση του Πρωτοδικείου, σύμβουλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζήτησε στατιστικά στοιχεία για τους ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης καθώς και για τις εγκαταστάσεις μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων.

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής δικαιοσύνης τόνισαν στο κλιμάκιο, ότι μέχρι στιγμής το μόνο σύστημα μηχανοργάνωσης που υπάρχει είναι αυτό που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων το οποίο, όπως είπαν, λειτουργεί πιλοτικά από τις 16 τρέχοντος, καθώς ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής δικαστικών ενσήμων. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι το ζήτημα της ηλεκτρονικής καταβολής ενσήμων αναμένεται να λυθεί άμεσα.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χάρ. Αθανασίου, επεσήμανε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η ποιότητα απονομής δικαιοσύνης είναι υψηλή και ότι το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων οφείλεται όχι στο έμψυχο υλικό, αλλά στην έλλειψη υποδομής, γεγονός που απεδέχθη η τρόικα.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Πρωτοδικείο, το κλιμάκιο της Τρόικας επισκέφθηκε το κτίριο 2 της Ευελπίδων όπου στεγάζεται το σύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων. Εκεί οι εκπρόσωποι μίλησαν με τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εφαρμογή όλου του προγράμματος. Στη συνέχεια, αποχώρησαν, ενώ τελικά δεν έγινε συγκέντρωση των δικαστικών υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίζει… κρυφτούλι η τρόικα – Στη Χ. Τρικούπη έγινε τελικά η συνάντηση με Ραγκούση

Δεν άφησαν την τρόικα να μπει στο υπουργείο Μεταφορών

Γερμανός τοποτηρητής θα κόβει και θα ράβει θέσεις στο Δημόσιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε