Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πού υπάρχει αύριο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πού υπάρχει αύριο κίνδυνος πυρκαγιάς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.07.2012 | 15:14

 Πολύ υψηλός είναι αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις Περιφέρειες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

• Μεσσηνίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου)
• Νήσος Κύθηρα (Περιφέρεια Αττικής)
• Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου (Περιφέρεια Κρήτης)
• Ρόδου (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει η ανακοίνωση, έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο πυρκαγιές καίνε σε Λακωνία και Ιωάννινα

Κορινθία: Σε εξέλιξη μεγάλη δασική φωτιά!   Διαδώστε αυτό το άρθρο