Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Πραγματικοί φασίστες με πραγματικά μαύρα πουκάμισα κουνούν σβάστικες και δολοφονούν εθνικές μειονότητες στην Αθήνα"

`Πραγματικοί φασίστες με πραγματικά μαύρα πουκάμισα κουνούν σβάστικες και δολοφονούν εθνικές μειονότητες στην Αθήνα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.08.2012 | 14:29

Η Χρυσή Αυγή απασχολεί και πάλι τον ξένο Τύπο με την Βρετανική Independent να φιλοξενεί στις σελίδες της ένα άκρως ενδιαφέρον δημοσίευμα  με αφορμή τις επιθέσεις κατά μεταναστών στην Ελλάδα.

Δεν αποτελεί ρητορεία η σύνδεση μεταξύ Χρυσής Αυγής και ναζισμού, γράφει με έμφαση η εφημερίδα και τονίζει: "Πραγματικοί φασίστες με πραγματικά μαύρα πουκάμισα κουνούν σβάστικες και δολοφονούν εθνικές μειονότητες στην Αθήνα".

Γράφει η συντάκτης του άρθρου: "Καθώς η βία κατά των μεταναστών και των εθνικών μειονοτήτων αυξάνεται στην Ελλάδα, υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή έχουν αρχίσει να απειλούν με επιθέσεις μίσους κατά ομοφυλοφίλων και ανθρώπων με αναπηρίες".

Και διαπιστώνει: "Και όμως σε όλη την Ευρώπη τούς αντιμετωπίζουν ως ένα απλό σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα".

"Τα μαχαιρώματα, οι ξυλοδαρμοί και οι επιθέσεις με μοτοσικλέτες έχουν γίνει φαινόμενο ρουτίνας, τόσο που σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, οι μετανάστες φοβούνται να βγουν έξω μόνοι τους", λέει σε άλλο σημείο το άρθρο και τονίζει ότι η επαναφορά ρατσιστικών συναισθημάτων έχει υπάρξει στρατηγική για να αποσπαστεί η προσοχή ενός πικραμένου έθνους από την κυβέρνηση και την κρίση των δημοσίων δαπανών.

Παίρνοντας σαφή θέση ο Independent γράφει: "Οι τακτικές της Χρυσής Αυγής είναι απλά βίαιες, διαχωριστικές και αρρωστημένα ρατσιστικές. Και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης δείχνουν διατεθειμένες να το ανεχτούν αυτό ως κοινωνικό κόστος για τη συναίνεση μιας συνεχιζόμενης λιτότητας. Αυτή τη φορά, η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι το κόστος της περίθαλψης του ρατσισμού είναι πιο σκληρό και πιο δαπανηρό από οποιοδήποτε εθνικό χρέος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία για προπηλακισμούς μέσα στη Βουλή - Το παραδέχθηκε ο βουλευτής της Χ.Α. - Πολιτική

 

"Ανταπόκριση"-σοκ στρατιώτη μέσα από το 6ο ΣΠ στη Κόρινθο! Απίστευτες προκλήσεις από Χρυσή Αυγή - Ελλάδα

 

Κόρινθος: Επαναφορά της θανατικής ποινής ζητάει η Χρυσή Αυγή! - Τοπικά Νέα

 

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε δικό μας βουλευτή - Πολιτική   Διαδώστε αυτό το άρθρο