Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Πραξικόπημα” στον ορισμό διευθυντών Εφοριών

“Πραξικόπημα” στον ορισμό διευθυντών Εφοριών
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2010 | 09:24
Πρώτη δημοσίευση: 12.03.2010 | 09:24

Έκτακτο υπηρεσιακό συμβούλιο για να προλάβουν...

τις αλλαγές και το αντικειμενικό σύστημα, που προβλέπει ο νέος νόμος Ραγκούση για τις θέσεις των διευθυντών στο δημόσιο πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών. Η αιφνιδιαστική συνεδρίαση είναι αμφίβολο εάν γίνεται σε γνώση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ έχει προκαλέσει την ενόχληση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Γεωργακόπουλου, ο οποίος το πληροφορήθηκε περίπου κατά τύχη.

 

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", μέχρι τώρα υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών άφηναν “ακέφαλες” πολλές ΔΟΥ, ισχυριζόμενοι υπάρχει καθυστέρηση της νομοθετικής ρύθμισης, στην οποία έπρεπε να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης για τις προαγωγές και τους ορισμούς διευθυντών. Και ενώ το νομοσχέδιο όχι μόνο κατατέθηκε και άρχισε να συζητείται στη Βουλή, αλλά και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα, ξαφνικά οι αρμόδιοι παράγοντες «ανακάλυψαν» ότι μπορούσαν να καλύψουν τα κενά, χωρίς να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

 

Όπως εκτιμάται, οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σπεύδουν να καλύψουν τα κενά με “κολλητούς”, αφού με το νέο νόμο η επιλογή των διευθυντών γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη.

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο