Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Πράσινο» από τη Βουλή για τέμενος στον Ελαιώνα

«Πράσινο» από τη Βουλή για τέμενος στον Ελαιώνα

Με συντριπτική πλειοψηφία (198 υπέρ και 16 κατά) εγκρίθηκε από τη Βουλή η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα.

Η ρύθμιση είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα που έγινε δεκτό.

Υπέρ του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι βουλευτές (σύνολο 198 ψήφοι υπέρ) ενώ αντίθετοι ήταν όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος, Κώστας Κιλτίδης.

Πριν ψηφιστεί το άρθρο 29, ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση με την απόφαση να χτίσει τέμενος στο κέντρο της Αθήνας «πάτε να κάνετε ένα εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών».

«Παίζετε με τη φωτιά και καταστρέφετε την Ελλάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι πάμε σε εκλογές τώρα για να σωθείτε. Διαφορετικά, ούτε τα Ειδικά Δικαστήρια θα φθάσουν. Φαίνεται πως θα κοιτάμε προς το Γουδή», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος από την πλευρά του κάλεσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να είναι πιο προσεχτικός όταν μιλάει για Ειδικά Δικαστήρια ή για Γουδή.

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε τον Γιώργο Καρατζαφέρη στην ελληνική ιστορία και κυρίως στον Ελευθέριο Βενιζέλο, που ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο. «Εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ιστορική συνέχεια του Ελευθερίου Βενιζέλου και των ιδεών που πρεσβεύει», είπε.

«Αν κάνω την αναφορά στο Γουδή, είναι γιατί το συζητάνε στα καφενεία», απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «μεταφέρω τη φωνή της βάσης, την οποία αρνείστε να ακούσετε, γιατί φοβάστε να πάτε στη βάση. Γιατί η βάση έχει αγανακτήσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι δυνατόν βουλευτής να εμφανιστεί σε πλατεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το τέμενος στον Ελαιώνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε