Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πράσινο φως στο ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2010 | 14:00
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2010 | 13:02

Αλμούνια : Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ στηρίζει την Ελλάδα

Eγκρίθηκε από την Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χ. Αλμούνια "μοιραζόμαστε τους στόχους και την φιλοδοξία του προγράμματος και πιστεύουμε ότι είναι επιτεύξιμο".

 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ωστόσο ότι αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.


Σύμφωνα με τον Χ. Αλμούνια η πρώτη προθεσμία κατά την οποία θα εξεταστεί η εκτέλεση του Προγράμματος είναι η 16η Μαρτίου.


"H Eλλάδα έχει υιοθετήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για να βελτιώσει τα χρηματοοικονομικά της και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της. Η χθεσινή ανακοίνωση ενισχύει την αφοσίωση της κυβέρνησης για να φέρει εις πέρας τους στόχους του ΠΣΑ για καλύτερα δημόσια οικονομικά και πιο ανταγωνιστική οικονομία. Αυτό είναι προς όφελος των Ελλήνων που θα ωφεληθούν από μεγαλύτερη και πιο σταθερή ανάπτυξη και ευκαιρίες απασχόλησης στο μέλλον καθώς και προς όφελος της ευρωζώνης και ολόκληρης της Ε.Ε. η Κομισιόν υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα σε αυτό το δύσκολο έργο", δήλωσε ο κ.Αλμούνια.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΑ GREEK STATISTICS

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ αποφάσισε επίσης να ξεκινήσει διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας για την έλλειψη αξιοπιστίας των στατιστικών της, εκτιμώντας ότι η χώρα "απέτυχε στο καθήκον της να δημοσιεύει αξιόπιστες δημοσιονομικές στατιστικές".

 Με το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού η Ελλάδα αποδεικνύει ότι έχει και τη βούληση και την αποφασιστικότητα να ξεφύγει το συντομότερο δυνατό από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία που επιβάλουν στη χώρα μας τα χρόνια δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα και οι κερδοσκοπικές πιέσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Σοκ στην αγορά καυσίμων

Γ.Παπανδρέου : "Δεν θα κηρύξω την Ελλάδα σε πτώχευση"   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook