Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρεμιέρα εκπτώσεων με προσφορές ως 80%

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
– Οι εκπτώσεις άρχισαν από σήμερα και θα συνεχιστούν έως τις 31/08
– Τι να προσέξετε στις αγορές σας
– ‘Ηδη επιχειρήσεις χαρίζουν τον ΦΠΑ – ‘Ερευνα αγοράς από το Newsit

Με το δεξί φαίνεται ότι ξεκινάνε οι εκπτώσεις για τον καταναλωτή, αφού η κρίση θα οδηγήσει σε εκπτώσεις από 50% ως και 80%.

40% μέχρι 60% έχει πέσει ο τζίρος στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και έτσι οι εκπτώσεις θα είναι ρεκόρ προκειμένου οι έμποροι να βάλουν ρευστό στα ταμεία.

Το κέντρο υπόσχεται εκπτώσεις σε ρούχα και παπούτσια 50%-60%-70% από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα στο Κέντρο, κάνουν δώρο ακόμα και ταξίδια! Ακούστε:


Μεγάλες και πασίγνωστες φίρμες με οικιακά ήδη ετοιμάζουν εκπτώσεις σε όλα τα υποκαταστήματα από 50% ως 60%.
Κλιμακωτά θα γίνουν οι εκπτώσεις, ανάλογα με την κίνηση, και στα ηλεκτρικά είδη που με το καλημέρα όμως θα ξεκινήσουν με εκπτώσεις ως 40%, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν και για προϊόντα που θα φτάσουν στο ένα τρίτο της τιμής από τη δεύτερη βδομάδα και μετά.
 
Στα πολυκαταστήματα η κίνηση έχει πέσει σε ποσοστό ως και 50% και έτσι οι εκπτώσεις θα κινηθούν σε ανάλογα ποσοστά ενώ οι καταστηματάρχες ετοιμάζουν και “πακέτα” με δωροεπιταγές.

Πολλά καταστήματα έχουν αρχίσει ήδη τις προσφορές με κάποια από αυτά να “φωνάζουν” οτι χαρίζουν τον ΦΠΑ.

Κατάστημα στην οδό Ερμού χαρίζει τον ΦΠΑ ΦΩΤΟ NEWSIT

Ακούστε τι λέει στο NewsIt ο υπεύθυνος ενός καταστήματος με είδη τεχνολογίας:

Τι να προσέξετε στις αγορές σας – Ο δωδεκάλογος του καταναλωτή

1. Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή. Για τις προσφορές, η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής. Οι καταναλωτές δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, από τις μεγάλες εκπτώσεις.
  
2. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικού είδους, μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς, εξαιτίας του συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή, πριν την αγορά, με ανάλογη πινακίδα.
  
3. Η αναγραφή της τιμής, που ίσχυε, πριν τις εκπτώσεις και αυτής, που προκύπτει, από την έκπτωση, είναι υποχρεωτική. Δηλαδή, κάθε είδος πρέπει να «φέρει» δύο τιμές ή την τιμή, που ίσχυε, πριν την έκπτωση και, στο ίδιο καρτελάκι, το ποσοστό της έκπτωσης. Στο σημείο αυτό, όμως, χρειάζεται προσοχή. Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται, στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και όχι σαν συνολικό ποσοστό, στις βιτρίνες των καταστημάτων.

4. Οι καταναλωτές δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε, από τις διαφημίσεις. Οι ωραιοποιημένες εικόνες των εμπορευμάτων μπορούν να μας εξαπατήσουν.
  
5. Θα αποβεί πολύ χρήσιμο, εάν, πριν τις εκπτώσεις, επισκεφθούμε την αγορά, για να δούμε τις τιμές, πριν την έκπτωση και να επισημάνουμε τα είδη, που ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμών, πριν και μετά την έκπτωση καθώς και τη βεβαιότητα ότι το ποσό που αναγράφεται, ως τιμή, πριν την έκπτωση, είναι πραγματικό.
  
6. Πριν ξεκινήσουμε, για ψώνια, πρέπει να προγραμματίσουμε τις αγορές μας, σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, για να μην πέσουμε θύματα της υπερκατανάλωσης. Όσο φθηνό και αν είναι κάτι, όταν δεν το χρειαζόμαστε, είναι περιττό και δεν έχουμε κανένα όφελος, από την αγορά του.
  
7. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, πρέπει να κάνουμε έρευνα αγοράς, να συγκρίνουμε τιμές και ποιότητα προϊόντων, ώστε να επιλέξουμε, σωστά.
  
8. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα: Τις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης, στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τα ποσοστά της έκπτωσης αφορούν καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων και όχι όλο το εμπόρευμα του καταστήματος. Πολλές φορές, στις βιτρίνες αναγράφονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και χρησιμοποιούνται, σαν «κράχτες». Όταν, όμως, μπαίνουμε, στο κατάστημα, αντιμετωπίζουμε διαφορετικά ποσοστά, συνήθως πολύ μικρότερα.
  
9. Αν αγοράζουμε προϊόντα, χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους, που διέπουν αυτή τη συναλλαγή.
 
10. Απαιτούμε απόδειξη πληρωμής, για κάθε αγορά μας. Μην ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι απαραίτητη, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, στο προϊόν, που αγοράσαμε.
 
11. Πρέπει να ελέγχουμε την ποιότητα και την προέλευση του είδους, που αγοράζουμε. Σύμφωνα με το ν. 2251/94 άρθρο 1, ο πωλητής οφείλει να παρέχει κάθε πληροφορία, σχετική με το προϊόν, που επιθυμούμε να αγοράσουμε.
 
12. Πρέπει να αποφεύγουμε το συνωστισμό και τις ώρες αιχμής. Ανάμεσα στον πολύ κόσμο, υπάρχουν και μερικοί, που σκοπεύουν να «ελαφρύνουν» το δικό μας πορτοφόλι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε