Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Πρεμιέρα” για την Siemens στη Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρεμιέρα για την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens χθες βράδυ στη Βουλή.  Με την έναρξη…

της συνεδρίασης Πρόεδρος κατά πλειοψηφία εξελέγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. 

Τα μέλη της Εξεταστικής συμφώνησαν στο μικροσκόπιο της εξεταστικής να τεθούν οι συμβάσεις της Siemens με το ελληνικό δημόσιο από το 1989 και μετά, όπως επίσης και να ζητήσουν από τις ελληνικές αλλά και τις γερμανικές αρχές τις δικογραφίες που έχουν σχηματίσει για την υπόθεση. Βέβαιο θεωρείται ότι στην πορεία της έρευνας θα ζητηθεί και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών προσώπων – κλειδιά στην υπόθεση. 

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει θέμα χειρισμού του εισαγγελέα Νίκου Ζαγοριανού, για τον οποίο καταγγέλουν ότι λειτούργησε κατ’ εντολή, στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Επιπλέον οι βουλευτές ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να θέσουν θέμα αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στην κοινοβουλευτική έρευνα για το σκάνδαλο της Siemens. Η κίνηση αυτή δεν είναι άσχετη με το θόρυβο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι με υπογραφή του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, οι βουλευτές που μετείχαν στην προηγούμενη εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πληρώθηκαν με περίπου 13.600 ευρώ έκαστος, παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει αμοιβή για τους εθνοπατέρες μας που παίρνουν μέρος σε αυτού του είδους τις εθνικές υποθέσεις. 

Ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος είχε φροντίσει από χθες να προειδοποιήσει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του. Βλέπετε, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς θα ήταν πρόκληση το Κοινοβούλιο να σπαταλήσει περίπου 1 εκατ. ευρώ για να αποζημιώσει τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν στις 5 εξεταστικές επιτροπές (Βατοπέδι, Siemens, Ομόλογα, COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ και Χρηματιστήριο) απλά και μόνο επειδή θα κάνουν τη δουλειά τους…!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε