Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρεμιέρα με προβλήματα για τη φοροκάρτα – Από που την προμηθεύεστε και πως την ενεργοποιείτε

Έτσι είναι η φοροκάρτα
Έτσι είναι η φοροκάρτα

Το Νewsit βγήκε για ψώνια σε λαϊκή αγορά, σε ψιλικατζίδικο και σε ένα ιχθυοπωλείο και πουθενά δεν την έκαναν δεκτή. Άγνοια για τη χρήση της δηλώνει ο εμπορικός κόσμος.

Από σήμερα η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας αρχικά προαιρετικά και υποχρεωτικά από 1/01/2012.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Έτσι είναι η φοροκάρτα που θα πρέπει να πάρετε

Αυτό είναι το πίσω μέρος της φοροκάρτας

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάτε σε μια τράπεζα και να ζητήσετε να σας δώσουν μια φοροκάρτα. Δε χρειάζεται να δώσετε ούτε τα στοιχεία σας ούτε να υπογράψετε κάποιο χαρτί.

Οι τράπεζες από τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες: Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, TBANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ
Η ενεργοποίηση θα µπορεί να γίνει µε δύο εναλλακτικούς τρόπους, αλλά και µε τη βοήθεια των υπαλλήλων στα ΚΕΠ.  Ο φορολογούµενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και µε τους προσωπικούς του αριθµούς, ταυτίζει την κάρτα µε τον ΑΦΜ του. Αλλιώς, θα πρέπει να αποστείλει µέσω SMS από το κινητό του τηλέφωνο, τον κωδικό της κάρτας και το ΑΦΜ του στον αριθμό 54053.

Στέλνοντας αυτά τα στοιχεία, ο φορολογούµενος άμεσα θα λάβει ενηµερωτικό µήνυµα για την επιτυχία, ή µη, της αντιστοίχισης και την ενεργοποίηση της κάρτας.

Αυτό είναι το SMS που θα λάβετε με το οποίο θα ενημερώνεστε για την ενεργοποίηση της φοροκάρτας

ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Ανέτοιμος δηλώνει ο εμπορικός κόσμος για τη χρήση της φοροκάρτας καθώς όπως καταγγέλουν οι έμποροι στο Νewsit κανένας δεν τους έχει ενημερώσει.

Όπως δήλωσε στο Νewsit η κυρία Άννα, ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου στους Αμπελόκηπους “φοροκάρτα; Τι είναι αυτό; Δεν έχουμε ενημερωθεί από κανέναν. Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι σαν εμένα τι θα κάνουν;”

Και το ποδαρικό με τα προβλήματα συνεχίστηκε και όταν πήγαμε να ψωνίσουμε στο ιχθυωπωλείο του κυρίου Δημήτρη στο Νέο Ψυχικό. Μάλλον ο άνθρωπος δεν έβαλε τυχαία το ταμπελάκι που έγραφε ΑΙΣΧΟΣ.  Όπως χαρακτηριστικά είπε “εγώ δεν έχω ιδέα. Κανένας από κράτος ούτε από τους συλλόγους μας δεν μας έχει ενημερώσει. Εγώ δεν έχω μηχάνημα για πιστωτικές κάρτες. Θα συνεχίσω να κόβω αποδείξεις”.

Τις μεγαλύτερες αντιδράσεις τις καταγράψαμε στη λαϊκή αγορά του Ψυχικού που την επισκεφθήκαμε με τη φοροκάρτα ανα χείρας. Εκεί οι παραγωγοί – πωλητές των αγροτικών προϊόντων μας κοίταγαν έκπληκτοι. Συγκεκριμένα ο κύριος Δημήτρης μας είπε “πως θα παίρνουμε τη φοροκάρτα εμείς; Στις λαϊκές αγορές δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε γραμμή τηλεφώνου. Που θα συνδέσουμε τα μηχανήματα πιστωτικών καρτών; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εμείς ζητάμε να εξαιρεθούμε από τη χρήση της φοροκάρτας και να κόβουμε αποδείξεις”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάνει… πρεμιέρα σήμερα η φοροκάρτα! 

Από Δευτέρα όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη φοροκάρτα 

Αυτή είναι η φοροκάρτα αποδείξεων – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε