Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πρόεδρος ΕΥΔΑΠ: Σκεφτόμαστε να μειώσουμε τα τιμολόγια

Πρόεδρος ΕΥΔΑΠ: Σκεφτόμαστε να μειώσουμε τα τιμολόγια

Το ενδεχόμενο μειώσεων στα τιμολόγια του νερού άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, λέγοντας πως στα ταμεία της εταιρίας υπάρχουν μεγάλα αποθέματα που αρκούν για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

Ο τρόπος μείωσης των τιμολογίων θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα αφορά όλες τις καταναλώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σταυρίδης, περίπου 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν έναν με δύο λογαριασμούς τον χρόνο, ενώ πάνω από 200.000 οικογένειες, ετησίως, ζητούν διακανονισμούς.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε, επίσης, ότι προχωρά η διαδικασία είσπραξης των τεραστίων χρεών που έχουν οι δήμοι και το δημόσιο (περίπου 523 εκατ. ευρώ οφείλει το δημόσιο και 330 οι δήμοι). Πρωταθλητές στα χρέη είναι το υπουργεία Ανάπτυξης και Αθλητισμού και οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής.

Εξάλλου, η ΕΥΔΑΠ μελετά ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους περίπου 90.000 καταναλωτές που εμφανίζονται, ετησίως, με εσωτερικές διαρροές στο δίκτυο.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ δεν θέλησε να πάρει θέση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, λέγοντας ότι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης και «αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είμαι ένας καλός μάνατζερ στην επιχείρηση προς όφελος των καταναλωτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 850 εκατ. ευρώ

ΕΥΔΑΠ: Κόβουμε το νερό για 100€ αλλά το Δημόσιο μας χρωστάει 850 εκατ. ευρώ!

Οι Δήμοι χρωστούν 222 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε