Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρώην αστυνομικός έπαιρνε επιδόματα για... 19 παιδιά

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2011 | 19:37
Πρώτη δημοσίευση: 15.12.2011 | 16:11

Είχε τινάξει στον αέρα τα ταμεία. Εμφανιζόταν από ως πατέρας 19 παιδιών και έπαιρνε συνέχεια επιδόματα.

Ακόμη και τους ... μαχαραγιάδες ξεπέρασε πρώην αστυνομικός, ηλικίας 54 χρόνων, ο οποίος από το 2004 ίσως και σε προηγούμενα χρόνια, εμφανίζονταν ως πατέρας 19 παιδιών και εισέπραττε ουκ ολίγα επιδόματα.
 
Όπως διαπιστώθηκε, πέτυχε καταθέτοντας πλαστά έγγραφα να πάρει 155.000 ευρώ, ενώ υπήρξε μήνας, που ο πολύτεκνος έβαλε στην τσέπη του από τα επιδόματα των «παιδιών» του 7.980 ευρώ.
 
Ο πρώην αστυνομικός παραιτήθηκε από την ΕΛΑΣ το 1996 για λόγους υγείας (υπηρετούσε στην Ομόνοια) και μερικά χρόνια αργότερα φέρεται να είχε εισπράξει παράνομα επιδόματα 4.000 ευρώ.
 
Εκείνο βέβαια που προκαλεί εντύπωση, είναι πως οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που του κατέβαλλαν όλα αυτά τα χρήματα, δεν υποψιάστηκαν κάτι.
 
Χρειάστηκε η ευσυνειδησία των αστυνομικών της Ασφάλειας Νίκαιας, και του διοικητή τους, Δημήτρη Γιοβανίδη, οι οποίοι ερεύνησαν το θέμα με προσοχή και πέτυχαν να σταματήσουν την απάτη σε βάρος των ταμείων κοινωνικής πρόνοιας.
 
Όπως έγινε γνωστό, ο 54χρονος μετά τη σύλληψή του , χθες το βράδυ στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, δηλώνει χωρισμένος και πατέρας 3 παιδιών.
 
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στα Κάτω Πατήσια, βρέθηκαν 55 πλαστές σφραγίδες με τις οποίες συνέτασσε τα πλαστά έγγραφα για να παίρνει τα επιδόματα καθώς και 19 φωτογραφίες παιδιών, τις οποίες είχε κατεβάσει από το ίντερνετ.
 
Τις φωτογραφίες αυτές τις κολλούσε στα πλαστά έγγραφα και αφού έβαζε και τις ανάλογες σφραγίδες που είχε κατασκευάσει, πήγαινε στις υπηρεσίες και έπαιρνε τα χρήματα.
 
Επίσης, βρέθηκαν ένα περίστροφο, σφαίρες, πτυσσόμενο γκλοπ, ψεύτικα σήματα της αστυνομίας, πλαστές κάρτες ιδιωτικού αστυνομικού, σφραγίδες υπαλλήλων δημόσιων υπηρεσιών και εκατοντάδες πλαστά έγγραφα.Σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές .
 
 

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις
  2. ΟΑΕΔ: Συµβουλευτικές Υπηρεσίες Ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ΟΑΕΔ: Συµβουλευτικές Υπηρεσίες Ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη
  3. ΟΑΕΔ Παιδικές κατασκηνώσεις 2017: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις ΟΑΕΔ Παιδικές κατασκηνώσεις 2017: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις
  4. ΟΑΕΔ Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε ΟΑΕΔ Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  5. Ανεργία: Διώχνουν τους μεσήλικές για να προσλάβουν νέους με χαμηλούς μισθούς Ανεργία: Διώχνουν τους μεσήλικές για να προσλάβουν νέους με χαμηλούς μισθούς
  6. ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα - προπληρωμή επιδομάτων ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα - προπληρωμή επιδομάτων