Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση για τις εταιρίες- παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλουν στο Δημόσιο

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2012 | 14:56
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2012 | 14:56

Θα ερευνηθεί αν εκτός από τις εταιρείες Energa και Hellas Power υπάρχουν κι άλλες που δεν απέδωσαν νομίμως στο δημόσιο τα ποσά από το χαράτσι.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν εκτός από τις εταιρίες Energa και Hellas Power υπάρχουν και άλλες που δεν απέδωσαν νομίμως και εμπροθέσμως στο δημόσιο τα ποσά από την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς ρεύματος, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης.

Ο εισαγγελέας ζητά να εξακριβωθεί αν και πόσες περιπτώσεις οφειλετών υπάρχουν και να εντοπιστεί ποιες άλλες εταιρίες- πάροχοι δεν απέδωσαν τα οριζόμενα από τις συμβάσεις τους ποσά, το διάστημα που είναι υπερήμερες και αν έχουν γίνει τα νόμιμα από πλευράς ελληνικού δημοσίου για την είσπραξη των ποσών.

 Έτσι θα κληθούν οι αρμόδιοι δημόσιοι φορείς να διευκρινίσουν αν έχουν εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις για τα οφειλόμενα και τους τόκους υπερημερίας, ώστε αν δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες να εντοπιστούν οι υπαίτιοι κρατικοί υπάλληλοι για την ολιγωρία.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο