Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Προκλητικές προειδοποιήσεις Έρογλου στην Κύπρο

Προκλητικές προειδοποιήσεις Έρογλου στην Κύπρο

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι αρχίζουν οι γεωτρήσεις την 1η Οκτωβρίου, ο κ. Έρογλου είπε ότι ”η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει να ξεκινήσει αυτή την ενέργεια γιατί θα γίνει πονοκέφαλος για κάποιους”.

Ο υποθαλάσσιος πλούτος της Κύπρου δεν ανήκει μόνο στους ελληνοκύπριους, αλλά έχουν δικαιώματα οι τουρκοκύπριοι και η Τουρκία, υποστήριξε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος προειδοποίησε την ελληνοκυπριακή πλευρά να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

Την ίδια ώρα, το άνοιγμα για τουριστικούς σκοπούς της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου , η οποία από το 1974 είναι ακατοίκητη και ερειπωμένη, ζητά με γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της ένωσης Τουρκοκύπριων ξεναγών στα κατεχόμενα, Χασάν Καρλιτάς.

Ο κ. Καρλιτάς αναφέρει ότι μέχρι τη συνολική επίλυση του προβλήματος το άνοιγμα της κλειστής περιοχής θα ήταν μια εποικοδομητική πρωτοβουλία για το μέλλον από άποψη καλής πρόθεσης και εποικοδομητικών βημάτων. ”Ενα τέτοιο βήμα θα επηρέαζε θετικά και μια από τις πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, την Αμμόχωστο”, προσθέτει.

Στη δήλωσή του ο κ. Καρλιτάς σημειώνει ότι τη δεκαετία του ’70 η Αμμόχωστος ήταν ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά θέρετρα στην ανατολική Μεσόγειο και πως τους πρώτους 6 μήνες του 1974 την πόλη είχαν επισκεφθεί 700.000 ξένοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε