Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Προμηθευτές Νοσοκομείων: 10 ημέρες προθεσμία στο νέο υπουργό

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Την ώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος ορκιζόταν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών

του έστελνε τελεσίγραφο για την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων. Μιλώντας στο Newsit ο κ.Μανέτας
δήλωσε πως έχει αθετηθεί κάθε συμφωνία με την Κυβέρνηση. Καμία εξόφληση δεν έχει γίνει και πως εάν στις επόμενες δέκα ημέρες δεν υπάρξει εξέλιξη οι προμηθευτές θα προχωρήσουν σε γενικευμένο εμπάργκο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Ήδη οι προμηθευτές ιατρικών ειδών από χθες ανέστειλαν τις παραδώσεις αναλώσιμων σε μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Αττικόν και το Κρατικό Νίκαιας.
Οι προμηθευτές διαμαρτύρονται και λένε ότι το υπουργείο αθέτησε τη συμφωνία που είχε γίνει πριν λίγο καιρό για την εξόφληση των τεράστιων ποσών που τους χρωστούν τα νοσοκομεία.
Έτσι επιστρέφουμε, όπως όλα δείχνουν, ξανά στην αρχή. Σε λίγο θα αρχίσουν οι ελλείψεις σε υλικά που πρόσφατα ακύρωναν ως και επεμβάσεις…
Σύμφωνα με τους προμηθευτές μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει φτάσει στα χέρια τους κανένα ένταλμα πληρωμής για τα παλιά τιμολόγια, ενώ παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υποσχέθηκε ότι τα νέα τιμολόγια θα εξοφλούνται εντός 60 ημερών, ελάχιστα είναι τα νοσοκομεία που το κάνουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε