Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Προπηλάκισαν και την Πορτάλιου στον Άγιο Παντελεήμονα

Ένταση για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Παντελεήμονα, καθως επίθεση με αβγά και προπηλακισμούς δέχτηκε η υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Πορτάλιου που περιόδευσε στην περιοχή.

Η κ. Πορτάλιου σχεδίαζε να κάνει περιοδεία στις υποβαθμισμένες περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της πλατείας Αττικής και της Βικτώριας, ωστόσο συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση συγκεντρωμένων ατόμων.

Η ίδια και η συνοδεία της δέχτηκαν επίθεση με αβγά στη διασταύρωση των οδών Αχαρνών και Δεριγνύ. Προχωρώντας προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ομάδα ατόμων άρχισε να φωνάζει συνθήματα και ακολούθησαν διαπληκτισμοί με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία. Η κ. Πορτάλιου επρόκειτο να μιλήσει στην λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται το Σάββατο στην οδό Μιχαήλ Βόδα, ωστόσο τελικά εμποδίστηκε από συγκεντρωμένους.

Η κ. Πορτάλιου δήλωσε ότι βρέθηκε στις γειτονιές του 6ου διαμερίσματος “για να παρουσιάσει τις θέσεις της Ανοιχτής Πόλης σε Ελληνες και μετανάστες”, επισήμανε ότι “η Ανοιχτή Πόλη δεν θεωρεί καμία περιοχή της Αθήνας άβατο” και καταδίκασε “τις επιθέσεις που έγιναν χθες στα μέλη της “Ελεύθερης Αττικής” και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέκο Αλαβάνο”.

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Θοδωρής Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Α’ Πειραιά, ο οποίος δήλωσε “η φωνή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης ακούστηκε πολύ δυνατά στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα με την περιοδεία της Ελένης Πορτάλιου” και πρόσθεσε ότι ” σκοταδιστές τραμπούκοι” προσπάθησαν “για μια ακόμη φορά να παραστούν ως αγανακτισμένοι πολίτες. Οι γειτονιές της Αθήνας χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης” , κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:Βράζει ο Άγιος Παντελεήμονας – Γιαούρτια και πέτρες στον Αλαβάνο – Θεατής η αστυνομία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε