Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.06.2010 | 17:12
Πρώτη δημοσίευση: 06.06.2010 | 08:01

Ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα καθώς η Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησε από τις διαδικασίες του 6ου συνεδρίου και το κόμμα οδεύει προς διάσπαση. Αρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και κεντρικής πολιτικής επιτροπής.

Στη σκιά της αποχώρησης της Ανανεωτικής Πτέρυγας απο τις διαδικασίες του συνεδίου, άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου του Συνασπισμού και νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. 

Υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΝ είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Βλαχογιώργος, απλός σύνεδρος.

Το κλίμα στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου είναι βαρύ μετά την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας απο το συνέδριο . Μετά την υπερψήφιση της Πολιτικής Απόφασης από το συνέδριο του ΣΥΝ και αφού δεν έγινε δεκτή η πρόταση για αποδέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φώτης Κουβέλης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου το Σάββατο,  και ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τις διαδικασίες του συνεδρίου. 

Αμέσως εκατοντάδες στελέχη και σύνεδροι που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησαν από το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο.  Σημειώνεται ο Φώτης Κουβέλης είχε εισηγηθεί την αποδέσμευση του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ότι έβλαψαν το Συνασπισμό προωθώντας δικές τους στρατηγικές και τον Αλέξη Τσίπρα ότι τηρεί στάση απάθειας σε αυτή την κατάσταση.

Μόλις ψήφισε για τα νέα όργανα του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι: "Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων που λαμβάνει μέρος σ΄ αυτή την ψηφοφορία μας δίνει μια σαφή εντολή: Να γυρίσουμε σελίδα, να βάλουμε τέλος στις παθογένειες που κρατούν το κόμμα μας καθηλωμένο, που μας κρατούν όμηρους σε άγονες αντιπαραθέσεις, σε άγονα και ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει στο ακέραιο την εντολή "να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να είμαστε αντίστοιχοι στις απαιτήσεις του κόσμου της αριστεράς αλλά και στις απαιτήσεις της κοινωνίας που θέλει μια αριστερά δίπλα της να αγωνίζεται και να ανοίγει δρόμους για μια άλλη προοπτική". Σε έρωτηση αν θα ζητήσει από τον Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι "Δεν είναι ώρα για αποχωρήσεις. Είναι ώρα για συνθέσεις πάνω σε μια σαφή και καθαρή πορεία".

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην επόμενη ημέρα καθώς η Ανανεωτική Πτέρυγα θα αποφασίσει την στάση της στη βουλή, αν δηλαδή θα παραμείνει στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποχωρήσει.


Διαβάστε επίσης: ΣΥΝ: Αποχώρησε από το συνέδριο η Ανανεωτική Πτέρυγα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο