Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Προς το παρόν ξεπερνούν τα 236.000 τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί

Προς το παρόν ξεπερνούν τα 236.000 τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί

 Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης αυθαιρέτων, μέχρι και την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2012, προκύπτει ότι ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 236.700.

Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 173 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μηχανικών είναι διαθέσιμες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και σειρά ερωτήσεων – απαντήσεων για όλες τις ειδικές περιπτώσεις που έχουν περιέλθει στην γνώση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ ( ).

Όσον αφορά στη ρύθμιση των ημιυπαιθρίων, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2011 τα συνολικά έσοδα από τα πρόστιμα έφτασαν τα 883 εκ. ευρώ από τις περίπου 689.000 αιτήσεις που εντάχθηκαν, ενώ από τα παράβολα είναι 193 εκ. ευρώ.

Με τα αποτελέσματα αυτά επετεύχθη πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής πολιτικής.

Τα έσοδα από τα πρόστιμα αξιοποιούνται μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και τη χρηματοδότηση αντισταθμιστικών ενεργειών για την ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίμηνη παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε