Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Προσφυγή ‘Ανθιμου στο ΣτΕ κατά Ξενογιαννακοπούλου

Μετά τον… εξάψαλμο στον Μπουτάρη ήρθε η σειρά της πρώην υπουργού υγείας.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ως πρόεδρος του Παπάφειου Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης «Ο Μελιτεύς» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τηςπρώην υπουργού Υγείας Μαρίλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Με την προσφυγή του ζητεί  να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η διαπιστωτική πράξη της (από τις 2 Αυγούστου 2010) με την οποία το εν λόγω Κέντρο μαζί μα τα κτίσματά του περιέρχεται στη 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Άνθιμου το συγκεκριμένο οικόπεδο με όλα τα κτίσματα αγοράστηκε με χρήματα από τη διαθήκη του Ιωάννη Παπάφη με σκοπό την ανέγερση ορφανοτροφείο. Εντός του οικοπέδου αυτού έχει αναγερθεί και λειτουργεί το Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. ‘Ανθιμος υποστηρίζει ότι η απόφαση της τότε υπουργού Υγείας είναι αντίθετη στις διατάξεις του νόμου  περί «κοινωφελών σκοπών, ιδρυμάτων και υποτροφιών» και του νομοθετικού πλαισίου με το οποίο το Παπάφειο μετατράπηκε σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως και σε άλλες νομοθετικές διατάξεις μεταγενεστέρων νόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Επίθεση Άνθιμου στον Μπουτάρη: “Όσο ζω δεν πρόκειται να δεις δήμο”
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε