Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προσφυγόπουλο έδωσε γράμμα στον Πάπα για συγγενείς του στην Ιταλία!

Φωτό από ERT web tv
Φωτό από ERT web tv

Οι προσωπικές ιστορίες που έχουν εξελιχθεί σήμερα στη Λέσβο είναι αμέτρητες. Και είναι η μία πιο συγκινητική από την άλλη. Σε μία από αυτές, ένα προσφυγόπουλο έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο ένα γράμμα για να το δώσει σε συγγενείς του στη Βόρεια Ιταλία.

Εκτός πρωτοκόλλου και «παραβιάζοντας» τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες κατευθύνθηκαν προς τους εκατοντάδες, μετανάστες στην πλειοψηφία τους, συγκεντρωμένους που ζουν υπό περιορισμό στο χοτ σποτ της Μόριας. Με συνθήματα και πανό διεκδικούσαν να συναντηθούν και αυτοί με τους προκαθήμενους των Εκκλησιών, Πάπα Φραγκίσκο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

“Δεν είστε μόνοι, δεν είστε μακριά. Ο ελληνικός λαός παρά τις αντιξοότητες στάθηκε δίπλα σας. Μη χάνετε την ελπίδα, το μεγαλύτερο δώρο είναι η αγάπη και αλληλοκατανόηση”, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του προς τους πρόσφυγες. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ήταν πολλές οι συγκινητικές στιγμές.

Σε μία από αυτές και σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα από τα παιδιά έδωσε ένα γράμμα στον Πάπα, ζητώντας του να το δώσει σε συγγενείς του στη βόρεια Ιταλία! Μάλιστα κάποιος αναρωτήθηκε αν ο Πάπας θα ξέρει τη… διεύθυνση!

Πολλοί από τους πρόσφυγες φιλούσαν τα χέρια των Ιεραρχών και ζητούσαν να βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο τους για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Μάλιστα μια γυναίκα χριστιανή έπεσε στα πόδια του Πάπα κλαίγοντας και παρακαλώντας τον να βοηθήσει στην απελευθέρωση τόσο της ίδιας όσο και των υπολοίπων.

Στη συνέχεια οι τρεις προκαθήμενοι απευθύνθηκαν με ομιλίες τους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και στη συνέχεια υπέγραψαν την κοινή έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Συγκλονιστική στιγμή! Προσφυγόπουλο γονατίζει μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο! (ΦΩΤΟ)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε