Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Προσημειώνονται τα ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη

Τις προσημειώσεις διέταξε το Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών) καια φορούν σε ακίνητα του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του καθώς και σε ακίνητα εταιριών του ομίλου, μετά από προσφυγή 147 ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των 147 και διατάσσει την προσημείωση μέχρι του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ, σε ακίνητα της οικογένειας και εταιριών του Παύλου Ψωμιάδη, σε Κηφισιά, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, Πεντέλη, Σύνταγμα, Λεωφόρο Συγγρού, Μύκονο και Θεσσαλονίκη.

Επίσης στις 21 Ιουνίου, συζητείται στο Πρωτοδικείο αντίστοιχη αίτηση για προσημειώσεις, άλλων 153 επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, εκ των οποίων οι 63 επανέρχονται στην Δικαιοσύνη καθώς ήταν οι πρώτοι που είχαν προσφύγει και είχαν λάβει αρνητική απάντηση στο αίτημα τους από το δικαστήριο.

Αν δικαιωθούν και αυτοί από το Πρωτοδικείο, θα ανοίξει ο δρόμος για την αποζημίωσή τους καθώς τα επίμαχα ακίνητα, που η συνολική τους αξία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται να είναι “καθαρά” από άλλες απαιτήσεις.

Οι ομολογιούχοι της ΚΑΠΙΤΑΛ, υποστηρίζουν ότι έπαθαν μεγάλη οικονομική ζημιά καθώς επένδυσαν τα χρήματά τους στο επίμαχο προϊόν της εταιρίας, που υποσχόταν απόδοση ακόμη και 7% επί του κεφαλαίου τους, επένδυση που αποδείχθηκε εντελώς απατηλή.

Ο Παύλος Ψωμιάδης, όπως και η σύζυγος και η κόρη του, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της ΚΑΠΙΤΑΛ για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ζήτησε την παραπομπή της οικογένειας Ψωμιάδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την παράταση της κράτησης του επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για κακουργήματα παραπέμπεται ο Παύλος Ψωμιάδης

Ελεύθερες με εγγύηση η σύζυγος και η κόρη του Π. Ψωμιάδη

Την παραμονή Ψωμιάδη στη φυλακή εισηγείται ο Εισαγγελέας

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης κατέθεσε ο Π. Ψωμιάδης

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο Π. Ψωμιάδης της ΑΣΠΙΣ


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε