Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Προσλήψεις… “μαϊμούδων” στην Πυροσβεστική

Προσλήψεις… “μαϊμούδων” στην Πυροσβεστική

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, είναι τουλάχιστον 150 και ήδη … πήραν πόδι, καθώς μπορεί να πέρασαν μέσω του αδιάβλητου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, όμως μέχρι να φτάσουν εκεί …

Τα πλαστά πιστοποιητικά πήγαν και ήρθαν. Η επιτροπή είχε να ελέγξει τους φακέλους 27.000 ατόμων για 3.600 θέσεις εποχικών πυροσβεστών και 600 ιδιωτών και τα λάθη που εντοπίστηκαν ήταν τόσο πολλά που αγγίζουν πλέον το όριο του σκανδάλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Έθνος” βρέθηκαν υποψήφιοι με πλαστή δήλωση στρατιωτικής ικανότητας, πλαστά πτυχία, πλαστές άδειες οδήγησης ενώ εντοπίστηκαν ακόμη και παρατυπίες σε αντίγραφα ποινικών μητρώων!

Πολλοί ήταν οι υποψήφιοι που υπέγραψαν δήλωση πως υπηρέτησαν στο στρατό με ικανότητα Ι1, ενώ ήταν ικανότητας Ι2-Ι3-Ι4 ως και Ι5!

Πολλοί ήταν εκείνοι που πλαστογράφησαν τίτλους σπουδών και τώρα αναζητείται κύκλωμα καθώς τα πλαστά πτυχία διαφόρων τύπων ήταν πολλά.

Ήδη 150 από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού στους οποίους εντοπίστηκαν παρατυπίες εκδιώχθηκαν απ’ τις σχολές της Πυροσβεστικής, όμως τα στοιχεία λένε ότι σε αυτόν τον διαγωνισμό τα πλαστά έγγραφα μπορεί να φτάνουν και τα 1.000!

Ο έλεγχος συνεχίζεται, τώρα ταυτοποιούνται όλα τα δικαιολογητικά και των 4.000 επιτυχόντων, ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί ως το Πάσχα και στην περίπτωση που εντοπιστούν και άλλοι θα αποταχθούν από τις σχολές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε