Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Προσοχή! Έχει λάθη το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά επτά διαφορετικά λάθη έχουν εντοπίσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πήραν στα χέρια τους το χαράτσι με το ειδικό τέλος ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ήδη οι καταγγελίες σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) έχουν φτάσει τις 5.000.
Τα λάθη που έχουν εντοπιστεί:
1. Λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης.
2. Λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας.
3.Λανθασμένες χρεώσεις βάσει “πλασματικών” τετραγωνικών μέτρων, που προκύπτουν από ειδικές κατά Δήμο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
4. Διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια.
5. Επιβολή ειδικού τέλους σε ακάλυπτους χώρους που χρεώνονται με το ΤΑΠ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
6. Λανθασμένες χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών με ΤΑΠ, και συνεπώς και με Ειδικό Τέλος, ενώ ρητά απαλλάσσονται από το νόμο και από τα δύο.
7. Κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Δεν υπάρχει διαδικασία υπολογισμού και αφαίρεσης του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων των κτιρίων αυτών, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Δείτε ξανά και ξανά τον λογαριασμό όταν έρθει. Αν διαπιστώσετε λάθος οπλιστείτε με υπομονή.
Μέχρι στιγμής η ΔΕΗ παραπέμπει στο Δήμο, από κει οι πολίτες μαθαίνουν ότι πρέπει να πάνε στη ΔΟΥ και εκεί πληροφορούνται … ξανά ότι είναι θέμα του Δήμου. Επικρατεί αλαλούμ.
Μέχρι στιγμής θα πρέπει να πληρώσετε πρώτα το ποσό (το λάθος) και ύστερα να περιμένετε ειδοποίηση από το Δήμο για να γίνει εκκαθάριση…
Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί να καθοριστεί επειγόντως συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης διόρθωσης όλων των παραπάνω λαθών στους οικείους Δήμους, στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων. Επίσης αν το λάθος εις βάρος του πολίτη υπερβαίνει το ένα (1) ευρώ ανά τετρ. μέτρο της ιδιοκτησίας του, να μην υποχρεούται να το πληρώσει μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική διόρθωση”.

Διαβάστε επίσης:
Καταχείμωνο χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε