Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Προσοχή στους δρόμους – ‘Ολα τα σχολεία που είναι κλειστά

– Παγοδρόμια και τα πεζοδρόμια
– Μικρά προβλήματα στις συγκοινωνίες – Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου
– Στη δίνη της κακοκαιρίας η Κρήτη – Ματαιώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία, διακοπές ρεύματος

Από -4 ως -1 το θερμόμετρο στην Αττική νωρίς το πρωί. Από τις επτά και μετά το θερμόμετρο ανέβηκε πάνω από το μηδέν και η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται κάπως. Τα ξημερώματα η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα έπεσε ως και στους -10 ενώ το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους +9.

Οι δρόμοι δεν είναι κλειστοί, είναι βατοί οι κεντρικοί άξονες όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς υπάρχουν σημεία που γλιστράνε.
Σε ορισμένα σημεία των βορείων προαστίων της Αθήνας τα λεωφορεία δεν μπορούν να κινηθούν με ευκολία.

ΩΡΑ 08.30 ΠΕΝΤΕΛΗ

Κλειστά σχολεία

Με απόφαση των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Παλιά και Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη, το Κρυονέρι, τη Σταμάτα, τη Λυκόβρυση, του Παπάγου, το Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, το Βύρωνα, το Γαλάτσι, την Παλήνη, το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, το Λάυριο, τη Χασιά, τη Φυλή, το 4ο και 2ο Δημοτικό αλλά και το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας, και όλα τα σχολεία στον Ωρωπό.
Πριν ξεκινήσετε το παιδί σας για το σχολείο καλό είναι να κάνετε ένα τηλέφωνο…

Φλώρινα και Καστοριά τα σχολεία άνοιξαν στις 9
Κοζάνη
στο δήμο Βοϊου άνοιξαν στις 9
Λάρισα:
κλειστά τα σχολεία σε Καλλιπεύκη και Αμπελάκια
Βόλος:
κλειστά τα σχολεία σε Ζαγορά και Ν. Πήλιο, Μακρινίτσα, Κεραμίδι, Βρύναινα
Τρίκαλα:
Δ.Ε. Πινδεων, Εφοίκων, Μαλακασίου, Τυνφαίων, Μυροφύλλου, Νεράιδας, Πετροχωρία, Ρόποτου, Παλαιοκαρυάς
Σκιάθος, Σκόπελος Αλόννησος
τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω διακοπών ρεύματος.
Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στην ορεινή Εύβοια και τα ορεινά της Αιγιαλείας.

Προβλήματα στους δρόμους

Μικροπροβλήματα
στην κυκλοφορία υπάρχουν στην Καπανδριτίου – Καλάμου , στην Ανώνυμη οδό από την Καισαριανή προς τον Υμηττό, ενώ κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από τη μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια.

Κλειστή είναι λεωφόρος Πάρνηθος προς το τελεφερίκ και η Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Νέα Μάκρη, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην οδό κίνηση
Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.

Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου μετά την εξασθένηση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.
 Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Κανονικά οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Παγετός σε δρόμους της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.
Κανονικά η κίνηση περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.
Μόνο με αλυσίδες στο δρόμο από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά προς το αναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο.
Ανοιχτός από τη Βέροια και τη Νάουσα είναι ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».
Μόνο με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πτολεμαϊδας-Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χλμ., ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω της Βίγλας και του Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες

Από χθες το βράδυ ξεκίνησε σταδιακά η ηλεκτροδότηση της Αλοννήσου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου, ανέφεραν αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο υψηλής τάσης που τροφοδοτεί τις Σποράδες (έχει πέσει ένας πυλώνας στο Πήλιο) δεν προβλέπεται να γίνει πριν την Παρασκευή. Η τροφοδότηση των νησιών θα γίνει, ανέφεραν, από εναλλακτικά δίκτυα… (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Όσοι έχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή της ΔΕΗ 210.92.98.100.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα

Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπεται λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα, χιονιά στα ορεινά, τα ημιορεινά και τα πεδινά των βορειότερων περιοχών και χιονόνερο στα νότια πεδινά. Από το απόγευμα πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων σε Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Ειδικά στην περιοχή της Αττικής, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί ολικός παγετός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε