Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρόστιμο 1,27 εκατ. ευρώ για παράβαση του νόμου περί ενδοομιλικών συναλλαγών

Πρόστιμο 1,27 εκατ. ευρώ για παράβαση του νόμου περί ενδοομιλικών συναλλαγών
Πρόστιμο συνολικού ύψους 1.277.303,34 ευρώ στην εταιρεία ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ για παραβάσεις του Ν3728/08 περί ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer price) επέβαλε σήμερα η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία, «Cadbury Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Ζαχαρώδη Σοκολάτες» για την οικονομική χρήση του 2008, η οποία εν τω μεταξύ (το 2010) απορροφήθηκε από την ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ η οποία και ανέλαβε τις υποχρεώσεις της.
 
Όπως ανακοινώθηκε, η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2011 και διαπιστώθηκε πως η εταιρία υπέπεσε σε παραβάσεις που αφορούν:
 
– Στη μη δήλωση ενδοομιλικών συναλλαγών.
 
– Στη μη επαρκή τεκμηρίωση ενδοομιλικών συναλλαγών.
 
– Στη μη τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων.
 
Τα συμπεράσματα του ελέγχου καθώς και το σύνολο των στοιχείων του φακέλου, πρόκειται να κοινοποιηθούν στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, λόγω της διαπίστωσης παράβασης της υποχρέωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του Ν. 3728/2008, για την εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας και την επιβολή των προβλεπόμενων φορολογικών κυρώσεων.
 
Για το θέμα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την επιβολή αυτού του προστίμου, η Πολιτεία στέλνει για μια ακόμα φορά ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα και χωρίς εκπτώσεις τον έλεγχο της αγοράς για αθέμιτες πρακτικές, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της.
 
Με ενέργειες όπως η σημερινή προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, διότι είναι ανεπίτρεπτο στη τωρινή, κρίσιμη για την Πατρίδα στιγμή, κάποιοι να φοροαποφεύγουν. Επιχειρούμε να εξαλείψουμε φαινόμενα όπως η αύξηση των τιμών καταναλωτή, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η συρρίκνωση της φορολογικής βάσης κι η διόγκωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε