Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόστιμο 9.100 δολάρια και απέλαση για τον Έλληνα κλέφτη του πίνακα του Νταλί

Πρόστιμο 9.100 δολάρια και απέλαση για τον Έλληνα κλέφτη του πίνακα του Νταλί

Στα μαλακά έπεσε ο Έλληνας Φοίβος Ισταυρίογλου ο οποίος έκλεψε τον πίνακα του Νταλί «Cartel de Don Juan Tenorio» (1949) από γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Δικαστήριο της Νεας Υόρκης, διέταξε την απέλασή του στην Ελλάδα και την επιβολή προστίμου 9.100 δολαρίων.

Η αξία του πίνακα, ανέρχεται σε 150 χιλιάδες δολάρια και κλάπηκε από γκαλερί στην ‘Ανω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Νιου Γιορκ Τάιμς”, ο 29χρονος Φοίβος Ισταυρίογλου άρπαξε τον πίνακα και τον έβαλε σε μία σακούλα από ψώνια, τη στιγμή που οι κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν το γεγονός. Μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων της κλοπής, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως από την Ελλάδα στη διεύθυνση της γκαλερί.

Στη συνέχεια, ο κ. Ισταυρίογλου έλαβε πρόσκληση από έναν ανακριτή που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη της γκαλερί για να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση συμβούλου. Έτσι, μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο Κένεντι συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο κ. Ισταυρίογλου, παρουσιαζόμενος στο δικαστήριο, είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος και μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση εκατό χιλιάδες δολάρια. Χθες, ομολόγησε την ενοχή του, τονίζοντας ότι “ήταν μια ηλίθια πράξη”.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε, ο κατηγορούμενος να καταβάλει 9.100 δολάρια και να απελαθεί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιός είναι ο έλληνας κλέφτης του πίνακα του Νταλί! Η γυμνή του φωτογράφηση
 

Έπιασαν στη Νεα Υόρκη τον Έλληνα που έκλεψε έργο του Νταλί!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε