Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πρόστιμο στην Ελλάδα 327 εκατ. ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα παιχνίδια των κυβερνήσεων με τους αγρότες τώρα πληρώνονται

Την επιβολή προστίμου στην Ελλάδα ύψους 327 εκατ. ευρώ, για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες, που καλύπτουν την περίοδο 2003-2007, αναμένεται να αποφασίσει αύριο η ρυθμιστική επιτροπή για τις αγροτικές δαπάνες της ΕΕ.

Η απόφαση, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ληφθεί στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των λογαριασμών στις αγροτικές δαπάνες , που πραγματοποιείται δυο με τρεις φορές το χρόνο.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ειδικότερα για την Ελλάδα, το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 211 εκατ. ευρώ για στρεμματικές ενισχύσεις, σε 20 εκατ. ευρώ στον καπνό, σε 55 εκατ. ευρώ στα φρούτα και λαχανικά και σε 50 εκατ. ευρώ για πριμοδοτήσεις σε ζωικά προϊόντα.

Προβλέπεται ότι η εν λόγω απόφαση θα επικυρωθεί στη συνέχεια, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου, με γραπτή διαδικασία από το κολλέγιο των κοινοτικών επιτρόπων.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα πηγή, κατά την αυριανή της συνεδρίαση η ρυθμιστική επιτροπή θα αποφασίσει την επιβολή προστίμων για μια σειρά κρατών μελών συνολικού ύψους 540 εκατ. ευρώ.

 Ο κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη και προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να μην υπάρχουν πρόστιμα. Απόδειξη της διαχείρισης του θέματος αποτελεί το γεγονός ότι οι περικοπές των επιδοτήσεων που έφτασαν το 10% τα προηγούμενα χρόνια τον τελευταίο χρόνο (2009-2010) έπεσαν κάτω από το 2%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε