Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρώτα τους πέταξαν σαν τα σκυλιά, τώρα τους στεγάζουν ξανά

Αυτή τη φορά, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει δυο αίθουσες για να προστατέψει τους αστέγους από το κρύο. Και αυτή τη φορά υπόσχεται να μην τους διώξει!

Ο καιρός επιδεινώθηκε, με τις πολικές θερμοκρασίες να επιστρέφουν. Και οι άστεγοι, που μόλις χθες ο Δήμος ΠΕΤΑΞΕ από το κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ, έχουν και πάλι ανάγκη για ένα ζεστό μέρος.

Ο δήμος ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεσή τους από το μεσημέρι της Τετάρτης και «για όσο χρειαστεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση

α) της αίθουσας Δ12 «Νίκος Γκάτσος» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και

β) της Λέσχης Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης)

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465 και σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

Στην προσπάθεια του εντοπισμού των αστέγων, για να μεταφερθούν στους χώρους του δήμου, μετέχουν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας, ενώ εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, Κλίμακα, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα) συνεργάζονται για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών όσο και στην εργασία δρόμου (street work) για την ενημέρωση και φροντίδα των αστέγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δ.Αθηναίων πέταξε στη βροχή 7 άστεγους – Ανάμεσά τους και μια έγκυο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε