Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Προτάσεις για τη συγκράτηση τιμών ζήτησε το Ανάπτυξης από την αγορά

Προτάσεις για τη συγκράτηση τιμών ζήτησε το Ανάπτυξης από την αγορά
Τις προτάσεις της αγοράς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ζήτησε το υπουργείο Ανάπτυξης, για τη συγκράτηση των τιμών και τη λειτουργία του ανταγωνισμού

Συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση των εμποδίων στη λειτουργία τού ανταγωνισμού, για τη διευκόλυνση τής επιχειρηματικότητας και, εν τέλει, για τη συγκράτηση των τιμών, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης, με επιστολή του προς τις διοικήσεις επιχειρηματικών και καταναλωτικών οργανώσεων. Οι προτάσεις αυτές πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
 
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι έχει τοποθετηθεί στο υπουργείο, από τον Αύγουστο, ειδικός συντονιστής για το θέμα και, παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχωράει στην αναθεώρηση των Αγορανομικών Διατάξεων και την τροποποίηση τού Αγορανομικού Κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι υπογράφηκε ήδη η σύμβαση με τον ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» τού εν λόγω Οργανισμού, για τον ανταγωνισμό και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εφαρμογή των κανονιστικών αποφάσεων τής Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ομαλότερη λειτουργία τής αγοράς».
 
Στο πλαίσιο τής προσπάθειας αυτής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θεωρεί ότι οι παράγοντες της αγοράς -καταναλωτές και επιχειρήσεις- πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση ρυθμιστικών εμποδίων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία τής αγοράς, την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και τη διαμόρφωση της προσφοράς και της ζήτησης, σε επίπεδα καλύτερα για όλους. «Το κέρδος θα είναι διπλό: Διευκόλυνση τής επιχειρηματικότητας και καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή», σημειώνεται στην επιστολή.
 

Τροίκα προς υπ.Ανάπτυξης: Μειώστε τις τιμές στην αγορά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε