Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρόταση για διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Πρόταση για διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Διεύρυνση των ορίων εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και «πάγωμα» ή μειώσεις στο τιμολόγιο του ΚΟΤ εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επικαλούμενη την ανάγκη προσαρμογής στην οικονομική συγκυρία και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης ιδίως των ευπαθών ομάδων πολιτών η ΡΑΕ εισηγείται:

-Τη διεύρυνση του ορίου εφαρμογής των μειωμένων τιμών χρέωσης του ΚΟΤ μέχρι και τη συνολική κατανάλωση των δικαιούχων του ΚΟΤ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο καθένας από αυτούς (1400 ή 1600 kWh).

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι δύο κατηγορίες καταναλωτών:

– όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο και μακροχρόνια άνεργοι (όριο κατανάλωσης 1400 κιλοβατώρες το τετράμηνο)

– τρίτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία άνω του 67 % με εισόδημα επίσης κάτω από το αφορολόγητο όριο (όριο 1600 kwh).

Αν η κατανάλωση ξεπεράσει τα όρια αυτά τότε εφαρμόζεται το κανονικό οικιακό τιμολόγιο. Σε κάθε περίπτωση το ΚΟΤ ισχύει μόνο για πρώτη κατοικία.

Οι νέες χρεώσεις (πάγιο και ενέργεια, μαζί με τις χρεώσεις για δίκτυα) που εισηγείται η ΡΑΕ κυμαίνονται από 0,05735 έως 0,07885 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ανάλογα με την κατηγορία δικαιούχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΗ: Δεν θα καταργήσουμε το νυχτερινό τιμολόγιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε