Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προτεραιότητα του τουρισμού η ελληνική γαστρονομία

Προτεραιότητα του τουρισμού η ελληνική γαστρονομία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 23:00

 Η ανάπτυξη της Ελληνικής Γαστρονομίας, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού, αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Θήρας στο Μουσείο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2013 ως έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη.

Η υπουργός, επισήμανε ότι στη στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού οι θεματικές ενότητες αποτελούν άμεση προτεραιότητα γιατί θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για τον ελληνικό τουρισμό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε η υπουργός, η πρωτοβουλία του δήμου Θήρας, να ανακηρύξει το 2013 έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που κινείται προς τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Το νησί της Σαντορίνης, που ούτως ή άλλως αποτελεί ένα ισχυρό "brand" στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, είναι ο ιδανικός τόπος από τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια, σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελλάδα θα μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη το 2013, τόνισε η Κεφαλογιάννη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο