Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Προθεσμία 30 ημερών στο μαιευτήριο “Γαία” για να κλείσει

Προθεσμία 30 ημερών για να κλείσει δίνεται στο Μαιευτήριο Γαία που λειτουργεί στο Ερρίκος Ντυνάν.

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος έκανε δεκτή την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με υπουργική απόφαση ορίζει την προθεσμία των 30 ημερών προκειμένου να συμμορφωθεί στις διατάξεις του νόμου.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος έκανε δεκτή την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έκρινε μη σύννομη τη λειτουργία της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής και με υπουργική απόφαση ορίζει την προθεσμία των 30 ημερών προκειμένου να συμμορφωθεί το Ερρίκος Ντυνάν στις διατάξεις του νόμου.

Αναλυτικότερα το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, απευθυνόμενο προς το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν διευκρινίζει τα εξής:

“Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 227/2011 Γνωμοδότηση της Πλήρους Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κρίθηκε ότι η συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος σας και της εταιρείας με την επωνυμία « Γαία Μαιευτικό-Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε» δεν εμπίπτει στην έννοια της «συμπράξεως» που προβλέπεται στην περ. ζ΄ του άρθρου 2 του καταστατικού του Ιδρύματος για τους λόγους που αναφέρονται σ’ αυτή (φωτ/φο επισυνάπτεται).

Στο πλαίσιο εφαρμογής της ανωτέρω Γνωμοδότησης, καλείστε εντός χρονικού διαστήματος τριάντα (30) ημερών από την λήψη του παρόντος, όπως:

α) Προσαρμοστείτε προς την εν λόγω γνωμοδότηση ώστε η λειτουργία των Μαιευτικών- Γυναικολογικών σας τμημάτων να συμφωνεί με την αριθμ Υ4ε/ 123637/ 16.09.2009 Υπουργική Απόφαση – Άδεια λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος- όπως ισχύει σήμερα. Σε περίπτωση αδυναμίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος να λειτουργήσει τα Μαιευτικά- Γυναικολογικά Τμήματα και τις απαραίτητες συναφείς δομές όπως αναπτύσσονται στην προαναφερόμενη άδεια λειτουργίας του, οφείλει να υποβάλλει σχετική αίτηση στην Υπηρεσία μας, ώστε να τροποποιηθεί η εν λόγω άδεια λειτουργίας του.

β) Αποστείλετε νόμιμα έγγραφα βάσει των οποίων τεκμαίρονται τα ανωτέρω.

Σε αντίθετη περίπτωση και ανεξαρτήτως του λόγου που δεν συμμορφωθείτε προς τα ανωτέρω η Υπηρεσία μας θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες που ΑΔΑ: 4ΑΣΡΘ-ΣΩΦ προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα του άρθρου 19 του ΠΔ/τος 247/1991″.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε