Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρωτογενές πλεόνασμα … λόγω απολύσεων στο Δημόσιο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα του κράτους συνετέλεσε καθοριστικά στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, υπερασπιζόμενος την πολιτική του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Διονύση Σταμενίτη για τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών από την αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε συγκριμένα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει πως από το 2009 έως το 2013 υπήρξε εξοικονόμηση πόρων ύψους 8,6 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το 2009 στο δημόσιο υπηρετούσαν 915.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 700.000 χλδ ήταν μόνιμοι, και το κόστος μισθοδοσίας ανερχόταν στα 25,9 δις ευρώ.

Μετά από 4 χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλ. το 2013, στο κράτος υπηρετούν 700.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 600.000 είναι μόνιμοι, και το κόστος μισθοδοσίας μειώθηκε στα 15,9 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο ενιαίο μισθολόγιο; Από 700 ως 7.700 ευρώ οι μισθοί στο Δημόσιο – Ποιοι… ξέχασαν να κάνουν μειώσεις την ώρα που άλλοι πεινάνε;

Όλοι σε ένα Ταμείο με μισή σύνταξη – Καταργούνται οι επικουρικές και εντάσσονται μειωμένες στις κύριες

Τα πάνω – κάτω στο φόρο ακινήτων – Οι μεγάλοι χαμένοι και οι κερδισμένοι από τις αλλαγές

Κλειστοί σταθμοί στο μετρο λόγω εργασιών – Δείτε ποιοι κλείνουν και πότε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε