Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω κακοκαιρίας – Νέα επιδείνωση του καιρού

ΩΡΑ 18:32 Ποτάμια οι δρόμοι στο Πόρτο Ράφτη

Η κακοκαιρία εξακολουθεί να σαρώνει την χώρα. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέσα από τη σελίδα του NewsIt.

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιόνια.

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Απαγορευτικό ισχύει για όλα τα νησιά του Β.Αιγαίου και τις Σποράδες.

Στην Αττική σοβαρά προβλήματα είχαμε χθες για αρκετές ώρες το απόγευμα και το βράδυ στις περιοχές του Μαρκόπουλου και στο Πόρτο Ράφτη όπου η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 30 κλήσεις. Οι δρόμοι στις δύο αυτές περιοχές είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, ενώ πολλά σπίτια κυρίως υπόγεια έχουν πλημμυρίσει.

Δείτε βίντεο και συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Πόρτο Ράφτη

Την ίδία ώρα απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στην περιοχή του Γενναδιού στη Ρόδο λίγο μετά τις πέντε όταν ένας ανεμοστρόβιλος χτύπησε την παραλιακή νοτιοανατολικά πλευρά του νησιού. Όπως γράφει το newskosmos.com στη δίνη του βρέθηκαν δύο παραθαλάσσια εστιατόρια, που σχεδόν καταστράφηκαν.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη Ρόδο

Xιονοπτώσεις να σημειώθηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας στο νομό της Φλώρινας και οι κάτοικοι τσίκνισαν με… χιόνια! Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 5 εκατοστά μέσα στην πόλη, ενώ ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασε τα 20 εκατοστά.

Δείτε το βίντεο απο την Φλώρινα

Προβλήματα από την κακοκαιρία υπάρχουν και στα Τρίκαλα όπου η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες στα Τρίκαλα

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Διαβάστε την είδηση

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε:

ΕΥΒΟΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΑΒΑΛΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΛΕΣΒΟ
ΛΗΜΝΟ

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σε:
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Από το πρωί σήμερα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα εκδηλώνονται ισχυρά φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

– Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
– Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
– Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
– Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε