Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προβληματισμένος και ο Αρχιεπίσκοπος για την Κάρτα του Πολίτη

Προβληματισμένος και ο Αρχιεπίσκοπος για την Κάρτα του Πολίτη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2011 | 15:10
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2011 | 15:03

Παρέμβαση Ιερώνυμου για την Κάρτα του Πολίτη εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνουν κληρικοί και πιστοί το μεσημέρι της Κυριακής μπροστά απο την Βουλή.

'Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, ο κ. Ιερώνυμος «παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη" και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του».

Αναμένει δε, προστίθεται στην ανακοίνωση, «τη διαμόρφωση απο το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του όλου νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτηση του», διαβεβαιώνοντας οτι «προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου».

Αυτή άλλωστε, καταλήγει, είναι και η ξεκάθαρη στάση σύσσωμης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία με απόφαση της έχει αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανικών Ζητημάτων στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την απο κοινού μελέτη των σχετικών ζητημάτων που ανακύπτουν με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων της Θεολογίας, της Νομικής και της Πληροφορική.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook