Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Προβόπουλος: “Η πίεση στα ομόλογα θα υποχωρήσει”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

“Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί βοήθεια από το εξωτερικό για να…

αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ελλείμματός της”, δήλωσε σε συνέντευξή του στους γερμανικούς Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

 

Ο κ. Προβόπουλος είπε ακόμη ότι η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε στην έκδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πρόσφατα έδειξε ότι η Αθήνα μπορεί να αντλήσει από τις διεθνείς αγορές τα κεφάλαια που χρειάζεται.

 

“Η Ελλάδα χρειάστηκε να πληρώσει ένα μάλλον υψηλό τίμημα για την πώληση των ομολόγων”, ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, δηλώνοντας ωστόσο αισιόδοξος ότι τα κόστη των εκδόσεων θα υποχωρήσουν. “Από εδώ και στο εξής η πίεση θα υποχωρήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

“Το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια από το εξωτερικό δεν θα επαληθευτεί”, είπε ο κ. Προβόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει νέες αρνητικές εκπλήξεις αναφορικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. “Δεν ανησυχώ για νέα υποβάθμιση από τη Moody’s”, είπε.

 

Επίσης ο κ. Προβόπουλος απέρριψε την προοπτική της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε περίπτωση που η χώρα χρειαστεί στήριξη από το εξωτερικό. “Η Ελλάδα είναι μέλος της οικογένειας του ευρώ και αν η χώρα χρειαζόταν βοήθεια, αυτό θα ήταν δουλειά της Ευρωζώνης”, ανέφερε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε