Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου Απάτσι στη Βόρεια Ελλάδα

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

– Συντριβή ελικοπτέρου Απάτσι σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον κόλπο Ορφανού στη Χαλκιδική
– Σώοι οι δυο πιλότοι – Μεταφέρονται στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
– Το ελικόπτερο συμμετείχε στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 2016
– Είχε αναφέρει απώλεια ισχύος λίγο πριν τη συντριβή
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Τρίτης (20.09.2016), λίγο πριν από τις 09:00, όταν έγινε γνωστό πως ελικόπτερο τύπου Απάτσι έπεσε στη Βόρεια Ελλάδα. Το ελικόπτερο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής.

Ευτυχώς, οι χειριστές του ελικοπτέρου είναι σώοι. Περισυνελέγησαν και μεταφέρονται στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το ελικόπτερο συμμετείχε στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 2016. Για την ώρα δεν είναι γνωστή η αιτία που προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα, όμως όπως αναφέρει το OnAlert.gr είχε αναφέρει απώλεια ισχύος λίγο πριν τη συντριβή.

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το seleo.gr, το Απάτσι μετείχε σε σχηματισμό ελικοπτέρων που έκαναν επίδειξη στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης. Από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το ελικόπτερο ξέφυγε από το σχηματισμό και έπεσε στη θάλασσα, κοντά στην ακτή και σε σημείο όπου το βάθος ήταν 10 μέτρα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OnAlert.gr υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γλιτώσει και το ελικόπτερο, εάν δεν αναφλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν το μισό ελικόπτερο βρίσκεται έξω από το νερό και οι ειδικοί εκτιμούν ότι εάν δεν υπάρξει κάποια ανάφλεξη από την πτώση του, τότε θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ανεκλυστεί και να επισκευαστεί.

Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο ελικόπτερο αυτού του τύπου που πέφτει. Το 2008 είχε πέσει ελικόπτερο του ίδιου τύπου κοντά στην Κύμη Ευβοίας, ενώ το 2010 ένα ελικόπτερο “Απάτσι” έκανε “βαριά προσγείωση” από ύψος 3.000 ποδών στο χώρο της βάσης στην Πάχη Μεγάρων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε