Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου: Κραυγή αγωνίας της Βασιλικής Πλεξίδα! “Θα μας βρουν;”

Πτώση ελικοπτέρου: Κραυγή αγωνίας της Βασιλικής Πλεξίδα! “Θα μας βρουν;”

– “Μαύρη μέρα” για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ολόκληρη την Ελλάδα
– Στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας
– Τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες βρήκαν τραγικό θάνατο – Σώθηκε ως εκ θαύματος η 28χρονη Βασιλική Πλεξίδα
– Συγκλονιστικές μαρτυρίες των εργαζομένων της ΔΕΗ που την βρήκαν αιμόφυρτη και σοκαρισμένη
– Αύριο οι κηδείες των θυμάτων – Οι τραγικές τους ιστορίες
– Όλο το χρονικό της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος τη χώρα και οδήγησε τον Πάνο Καμμένο να κηρύξει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με την εύρεση των τεσσάρων θυμάτων και της μίας επιζήσασας στα συντρίμμια του ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί της Τετάρτης, 19.04.2017, στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας. Ένα δυστύχημα που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, αφού όπως προαναφέραμε, τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι βρήκαν τραγικό θάνατο

Πρόκειται για τους Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμο, Δημοσθένη Γούλα, Κωνσταντίνο Χατζή.

Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης / Φωτογραφία από: ekriti.gr

Ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος / Φωτογραφία από: Facebook

Ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας / Φωτογραφία από: Facebook

Ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής / Φωτογραφία από: Facebook

Οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας αφορούν στην μοναδική επιζήσασα της τραγωδίας, την 28χρονη Βασιλική Πλεξίδα….

Η Βασιλική Πλεξίδα / Φωτογραφία από: Facebook 

Την έσωσαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ!

Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, το μοιραίο ελικόπτερο εντοπίστηκε τελικά χάρη στις ενέργειες τεχνικών της ΔΕΗ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής σχετικά με διακοπές ρεύματος και αναζήτησαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή, συγκεκριμένα στο δίκτυο Κοζάνης-Ελασσόνας.

Το συγκεκριμένο μέσο μεταδίδει πως μία κολώνα της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο σημείο έπεσε κατά τη διάρκεια της πτώσης του ελικοπτέρου χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτό ήταν και η αιτία της συντριβής.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έψαχναν σημείο προς σημείο την περιοχή όπου υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, για να καταλήξουν τελικά στο μέρος όπου είχε πέσει το ελικόπτερο.

Εκείνοι, μάλιστα, ήταν αυτοί που φέρονται να εντόπισαν και την Βασιλική Πλεξίδα, η οποία πραγματικά ως εκ θαύματος επέζησε της πτώσης. Διαπίστωσαν ότι είχε τις αισθήσεις της, ειδοποίησαν άμεσα το ΑΤΑ, ενώ άναψαν φωτιά καθ- υπόδειξη των αξιωματικών, προκειμένου να δώσουν το στίγμα στο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, το οποίο βρέθηκε στη συνέχεια στο μέρος για να παραλάβει την Βασιλική Πλεξίδα και να μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

“Θα μας βρουν”;

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τεχνικοί της ΔΕΗ ανέφεραν συγκλονισμένοι πως η Βασιλική Πλεξίδα, προσπαθώντας να κρατήσει τις αισθήσεις της, τους ρωτούσε συνεχώς τι έγινε αλλά και αν θα μπορέσουν οι συνάδελφοί της να τους εντοπίσουν!

Για περισσότερη από μία ώρα οι τεχνικοί της ΔΕΗ έμειναν μαζί της, δίνοντάς της κουράγιο μέχρι το Σούπερ Πούμα τελικά να την παραλάβει!

Ένας από αυτούς μίλησε στο thessaliatv.gr και τόνισε πως η κοπέλα ήταν αιμόφυρτη, προφανώς σε κατάσταση σοκ και κάποια στιγμή του ζήτησε να της σκουπίσει τα χείλη

Ακούστε όλα όσα είπε ο Δημοσθένης Χατζηλελέκος, που εντόπισε την Βασιλική Πλεξίδα στο σημείο της τραγωδίας…

Αρκετά τα ατυχήματα με τα ελικόπτερα Χιούι

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται δυστύχημα με στρατιωτικό ελικόπτερο αυτού του τύπου.

Συγκεκριμένα, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Νίκου Ευαγγελάτου, στο Etv, αναφέρθηκαν τρεις μόνο από τις περιπτώσεις που στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι συνετρίβη και είχαν ως αποτέλεσμα να θρηνήσει η χώρα νεκρούς.

Χαρακτηριστικά η λίστα των δυστυχημάτων περιλαμβάνει τις εξής περιπτώσεις:

     —> 18/03/2008: Τρεις νεκροί στο Βασιλούδι του Λαγκαδά

     —> 20/02/2006: Τέσσερις νεκροί στην Καρυώτισσα Πέλλας

     —> 15/09/1994: Δέκα νεκροί στον Ταξιάρχη Δράμας

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο newsit.gr ξεκαθάρισαν πως τα συγκεκρισμένα στρατιωτικά ελικόπτερα, θεωρούνται από τα πιο αξιόπιστα, ενώ προς επίρρωσιν των παραπάνω ισχυρισμών, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ακόμη κι ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, χρησιμοποιοεί τα συγκεκριμένα ελικόπτερα όταν χρειάζεται.

Υπάρχει, μάλιστα, βίντεο από τον περασμένο Νοέμβριο, στο οποίο ο Πάνος Καμμένος προσγειώνει ο ίδιος ένα ελικόπτερο Χιούι.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Live News

Το τελευταίο αντίο…

Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 20.04.2017 και την Παρασκευή 21.04.2017 θα πραγματοποιηθούν οι εξόδιοι ακολουθίες για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχασαν την ζωή τους από την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου.

Η εξόδιος ακολουθία του ταγματάρχη (ΑΣ), Δημοσθένη Γούλα, θα τελεσθεί την Πέμπτη στις 12 το πρωί στη Λάρισα.

Η εξόδιος ακολουθία του υπολοχαγού(ΑΣ), Κωνσταντίνου Χατζή, θα τελεσθεί την Πέμπτη στις 5:30 το απόγευμα, επίσης στη Λάρισα.

Η εξόδιος ακολουθία του υποστρατήγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, θα τελεσθεί την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Η εξόδιος ακολουθία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου(ΤΘ), θα τελεσθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Σοκάρουν οι εικόνες μετά την τραγωδία!

Είναι οι πρώτες εικόνες της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι πρώτες εικόνες του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι που συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης (19.04.2017) στην περιοχή Σαντανταπόρου Ελασσόνας, στην Κοζάνη, υπό αδιευκρίνιστες -ακόμη και τώρα- συνθήκες.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη. Ήταν μια πτήση ρουτίνας που όμως εξελίχθηκε σε μια πολύνεκρη τραγωδία, σε μια “μαύρη” μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που πενθούν τέσσερα επίλεκτα στελέχη τους.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το larissanet.gr προκαλεί σοκ. Το στρατιωτικό ελικόπτερο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.

Δείτε εικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου

 

Μετά από σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία – νεκροτομή. Η μεταφορά έγινε με στρατιωτικά ελικόπτερα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία kozanimedia.gr

Φωτογραφία kozanimedia.gr

Τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι (UH-1H) εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί. Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

 

  

Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας

Συναγερμός σήμανε στο Πεντάγωνο καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (19.04.2017) χάθηκε από τα ραντάρ στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ, το ίχνος του ελικόπτερου Χιούι (UH-1H) χάθηκε στις 07:50 το πρωί.

Συντριβή ελικοπτέρου: Πατέρας τριών παιδιών ήταν ο Θωμάς Αδάμος

Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ στο Σαραντάπορο, περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή έφτασαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, για να συνδράμει στις έρευνες.

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Το στρατιωτικό ελικόπτερο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Οι έρευνες με ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκε το στίγμα του. Από τις 07:50, από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν.

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 08:50. Στις 10:00 ενημέρωθηκε το Πεντάγωνο από την αστυνομία για την πτώση του ελικοπτέρου και αργότερα από τη ΔΕΗ για τον εντοπισμό συντριμμιών, όπως ανέφερε σε ενημέρωση εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Στις 10:48, στο σημείο προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο Augusta και στη συνέχεια έγινε γνωστό πως είχαν βρεθεί οι σοροί των τεσσάρων επιβαινόντων και είχε ανασυρθεί ζωντανή η νεαρή αρχιλοχίας…

Η μαρτυρία

Ένας από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας ήταν ο δήμαρχος Ελασσόνας. Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο Νίκος Ευαγγέλου, η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Ακούστε τί είπε

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε