Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτώση ελικοπτέρου: Θρήνος στην κηδεία του αδικοχαμένου Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση – “Αθάνατος! Ήρωας!” φώναζαν συγγενείς και φίλοι

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Το τελευταίο “αντίο” στον Υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση – Το παρών έδωσε ο Πάνος Καμμένος
– Θρήνος στα Λουκίσια Εύβοιας, τον τόπο καταγωγής του
– Αύριο στη 1 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου
– Οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ελευθέριος Ευαγγέλου έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου

“Αθάνατος! Ήρωας!”, φώναζαν με δάκρυα στα μάτια συγγενείς και φίλοι του Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, ο οποίος μαζί με άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου, έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο ξαφνικά και άδικα έφυγε από τη ζωή.

Αύριο στη 1 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 15:00 θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον, η εξόδιος ακολουθία του ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου, ναύκληρου του ελικοπτέρου ΑΒ- 212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό των τριών μελών του πληρώματος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Παρών στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος από το βράδυ της Παρασκευής θρηνεί για την απώλεια του πατέρα του, ο υπουργός κ. Βίτσας, καθώς και μέλη του Πολεμικού Ναυτικού, συγγενείς και φίλοι.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε