Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πυργαγιές σε Ζάκυνθο, Πάτρα και Μυτιλήνη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η μία φωτιά ξεσπάει μετά την άλλη και οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες…

Λίγο πριν τις 22.00 εκδηλώθηκε ακόμα μία πυρκαγιά, η 4η κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Αργάσι. Κατοικημένη περιοχή δεν υπήρχε κοντά όμως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν να παλέψουν σε ακόμη 3 μέτωπα…

Λίγο μετά τις 19.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή – μακριά από κατοικημένη περιοχή – στις Ορθονιές. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος μέχρι να νυχτώσει 20 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα όμως οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο δύο ακόμα φωτιές. Η μία στο βόρειο τμήμα του νησιού, στην περιοχή Βολίμιες. Η φωτιά ξέσπασε στις 10:10 το πρωί σε δασική έκταση και οι ισχυροί άνεμοι που έπνέαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 11.00 το πρωί ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Παντοκράτωρας. Αυτό το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 20.00 και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να την σβήσουν εντελώς.

Ωστόσο, για δεύτερη μέρα σήμερα μαίνονται οι φωτιές στις Βολίμες και στις Ορθονιές με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο. Η δεύτερη έχει τεθεί ήδη υπό μερικό έλεγχο.

Για όλες τις πυρκαγιές, η πυροσβεστική καλείται να… τα βγάλει πέρα με 43 άνδρες και 17 οχήματα. Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρουν τα 37 άτομα πεζοπόρου τμήματος…

Φωτιά και σε άλλα δύο μέτωπα

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 22.10 σε χαμηλής βλάστησης περιοχή της Χαλανδρίτσας και βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό μερικό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης συμβάλλουν από χθες 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί στη Μυτιλήνη σε ξερά χόρτα και καλαμιές και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Συναγερμός και σήμερα για τις πυρκαγιές – Στο έλεος του καύσωνα και του αέρα δάση και περιουσίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε