Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πύρινα μέτωπα παντού! Πυρκαγιές σε Λίμνη Ευβοίας, Μαγούλα Αττικής, Λαγονήσι, Ρέθυμνο και Ηλεία

– Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Εύβοια και Ρέθυμνο και Νεάπολη Ηλείας
– Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Λαγονήσι και Μαγούλα
– Σε ύφεση η φωτιά στα Σπάτα Λεχαινών. Μικρές εστίες και στην Κέρκυρα
– Τι λέει στο Newsit ο δήμαρχος Σαρωνικού
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τρείς μεγάλες φωτιές ξέσπασαν σε διάστημα μιας ώρας. Δυο στην Αττική και μια στην Εύβοια.

Λίγο μετά τις 2 ξέσπασε φωτιά σε ξερόχορτα κοντά σε σπίτια στην Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι. Επι τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα. 

Όπως δηλωσε στο newsit o αντιδημαρχος Σαρωνικου Γιωργος Σοφρώνης: “η φωτια εγλειψε τα πρωτα σπιτια της περιοχης αλλα χαρη στις δυναμεις της πυροσβεστικης, των δημων αλλα και των δεκαδων εθελοντων ο κινδυνος απομακρυνθηκε απο τα σπιτια.

Πλεον η φωτια είναι υπο ελεγχο και τα εναέρια μέσα καθώς και ορισμένα οχήματα της πυροσβεστικής έχουν αποσυρθεί, αφού την πλήρη κατάσβεσή της και την αποκάθαρση της πυρκαγιάς έχουν αναλάβει πλέον επίγειες δυνάμεις.

Κοντά στο χωριό Σκεπαστή μαίνεται η φωτιά της Εύβοιας. Η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται από ξηράς και αέρος. Επι τόπου βρίσκονται 7 οχήματα,17 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Το χωριό δεν απειλείται, ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί για τα σπίτια και η εικόνα είναι καλύτερη. Οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι αλλάζουν κατεύθυνση.

Πυρκαγιά και σε χαμηλή βλάστηση στη Μαγούλα Αττικής. Οι 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο που επιχειρούν την έθεσαν υπό έλεγχο.  Δυνάμεις τις πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι ωστόσο δεν υπάρχουν σπίτια κοντά στην εστία της φωτιάς.

Στις φλόγες και το Ρέθυμνο, καθώς πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στις Πρασιες. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο. Η εστία βρίσκεται σε κορυφή λόφου και παρά γεγονός ότι το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά και σε αγροτοδασική έκταση στη Νεάπολη Ηλείας με 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Από αέρος επιχειρούσαν. 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Δεν απειλούνται κατοικίες ένω η φωτιά καίει κυρίως ελιές καλάμια και ξερά χόρτα

Επί ποδός βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χωρα καθως κατα τοπους πνεουν ισχυροί ανεμοι ευνοούν την επεκταση πυρκαγιών.

Για δεύτερη μέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 3 χθες το μεσημέρι. Αμέσως στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.

Το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε το έργο της κατάσβεσης και γι αυτό επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα. 

Η πυρκαγιά δεν απείλησε το μοναστήρι, αλλά ούτε κατοικημένη περιοχή. Επεκτάθηκε όμως γρήγορα στο βουνό, καταστρέφοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Δύο φωτιές μικρής έκτασης είχαμε το μεσημέρι σε Λιαπάδες και περιοχή της Περίθειας στην Κέρκυρα

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι στους Λιαπάδες.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 2 PZL και οχήματα με πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής. Η κατάσβεση έγινε άμεσα, η επιχείρηση διήρκεσε τρεις περίπου ώρες, και έκαψε 3 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Λίγο αργότερα, στις 2.30 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στη θέση Πελεκητό του Αγίου Σπυρίδωνα Περίθειας. Ευτυχώς λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά έκαψε μόνο 1, 5 στρέμμα γεωργικής έκτασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε