Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πύρινα μέτωπα σε Αττική, Χίο, Πήλιο και Αχαϊα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική καθώς σήμερα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη, Στερεά και Αιγαίο.

Η πρώτη φωτιά στο Πολυδένδρι Αττικής ξεκίνησε σε ρεματιά και καίει ξερά χόρτα και ελιές. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο που ευτυχώς κατάφεραν γρήγορα να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Στη Χίο, καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Κωμη. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 πεζοπόρο ομάδα και ένα ελικόπτερο.

16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, 1 ελικόπτερο και δυο αεροπλάνα δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Λαύκο στην περιοχή Αργαλαστή Πηλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές και ήδη η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε και στην Αχαϊα, στην περιοχή Άραξο, όπου έχουν φτάσει 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία πεζοπόρο ομάδα κι ένα ελικόπτερο προσπαθώντας να την θέσουν υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στην Δροσιά Λουτρακίου Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο κι ένα ελικόπτερο.

Άλλωστε, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη, Στερεά και Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης: Ο Άγιος έβαλε το χέρι του στην Κέρκυρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε