Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πύρινος εφιάλτης στην Κέρκυρα – Προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

Πύρινος εφιάλτης στην Κέρκυρα – Προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

– Οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό Λάκωνες
– Οι πληροφορίες ότι λεωφορείο έχει εγκλωβιστεί στις φλόγες δεν επιβεβαιώνονται
– Αναζητείται οδηγός οχήματος ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες έβαζε τις φωτιές!
– Φωτιά και στη Ζάκυνθο
-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλεί η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 17.30. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε πολλά μέτωπα σε όλο το νησί, ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι τοπικές αρχές του νησιού προκειμένου να αποτρέψουν με την βοήθεια των πυροβεστικών δυνάμεων την είσοδο της πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή. όπως δήλωσε στο Newsit ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Γεράσιμος Φωτεινός, ο οποίος σημείωσε κάποιοι θέλουν φέτος να κάψουν το νησί. Ο ίδιος βρίσκεται με κατοίκους και υπαλλήλους του δήμου πάνω από τον οικισμό Λάκωνες όπου και επικεντρώνονται οι προσπάθειες των δυνάμεων για να μην φτάσει η πυρκαγιά στα πρώτα σπίτια. Από την πλευρά του ο κος Φωτεινός διαψεύδει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για εγκλωβισμό λεωφορείου με τουρίστες.

Ακούστε τι είπε στο NewsIt o κος Γεράσιμος Φωτεινός:


Καιγεται πάλι η Ζάκυνθος

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη δασική περιοχή στα Λαγκαδάκια της Ζακύνθου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα και το μέτωπό της αναπτύσσεται προς την πλαγιά του βουνού.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και από αέρως τρία αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Η ένταση του ανέμου είναι μέτρια και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε