Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πυρπόλησαν το αμάξι σωφρονιστικού υπαλλήλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).

Η ΟΣΥΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι “Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν το αμάξι του υπηρεσιακά επαρκή και εντιμότατου συναδέλφου μας Σ.Π. που υπηρετεί στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και της συζύγου του που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι τους”. 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιτίθενται στη πολιτική ηγεσία μάλιστα του υπουργείου Δικαιοσύνης και στη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής τονίζοντας : “Όπως και να έχει εμείς δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα για ότι περαιτέρω μας συμβεί, πολύ περισσότερο εάν ξαναχυθεί αίμα και θρηνήσουμε και πάλι θύματα, ηθικοί αυτουργοί θα είναι η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι συν αυτώ ασυντόνιστοι και επαρμένοι και δυστυχώς η κορυφή της Πολιτικής ηγεσίας, έως την στιγμή τουλάχιστον που θα πάρει ξεκάθαρα θέση. Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει”.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ έχει ως εξής :

“Πολύ προφητικό ήταν τελικά το δημοσίευμα της εφημερίδας το Έθνος με τίτλο «Οι φύλακες φοβούνται κάθε μέρα για την ζωή τους». Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν το αμάξι του υπηρεσιακά επαρκή και εντιμότατου συναδέλφου μας Σ.Π. που υπηρετεί στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και της συζύγου του που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι τους. Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και στην οικογένειά του. Ξέρουμε ότι καμία απειλή δεν είναι ικανή να παρεκκλίνει τον Σ.Π. όπως και κάθε έντιμο συνάδελφο μας από την αφοσίωση στο υπηρεσιακό καθήκον. Για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές σε γενικές γραμμές έχουμε τοποθετηθεί δημόσια με ανακοινώσεις μας. Στα ραντεβού μας με τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και για όσες φόρες μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί τους η ενημέρωση αυτή ήταν πολύ πιο εξειδικευμένη, λεπτομερής και συμπεριλάμβανε και τα βάσιμα συμπεράσματα μας για το που θα οδηγούσε τελικά η κατάσταση αυτή. Κάποιοι αρνούμενοι να πάρουν θέση επί των καταγγελλομένων, αφού θα ήταν σαν να πυροβολούσαν τα πόδια τους, επέλεξαν χαρακτηρίζοντας μας «παράκεντρα» να μας καταγγείλουν ως δήθεν υπεύθυνους παρουσιάζοντάς μας από θύματα, θύτες. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι έδειξαν να εκπλήσσονται για την κατάσταση που παρέλαβαν και τους περιγράψαμε και διαβεβαίωναν ότι θα πάρουν μέτρα. Θέλοντας μάλιστα να δείξουν ότι αυτά που λένε τα εννοούν προανήγγειλαν την συγκρότηση επιτροπής συνεργασίας προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μας αποδείκνυαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Τελικά απεδείχθη είτε ότι δεν κυβερνούν, είτε κυβερνούν ελέω κομματικών τμηματαρχών. Όπως και να έχει εμείς δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα για ότι περαιτέρω μας συμβεί, πολύ περισσότερο εάν ξαναχυθεί αίμα και θρηνήσουμε και πάλι θύματα, ηθικοί αυτουργοί θα είναι η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι συν αυτώ ασυντόνιστοι και επαρμένοι και δυστυχώς η κορυφή της Πολιτικής ηγεσίας, έως την στιγμή τουλάχιστον που θα πάρει ξεκάθαρα θέση. Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε