Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Qantas: «Παγώνουν» οι πτήσεις προς Αθήνα

Qantas: «Παγώνουν» οι πτήσεις προς Αθήνα

Αμφιβολίες για το μέλλον των πτήσεων εξωτερικού της Qantas που παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενο παθητικό, εκφράζουν οικονομικοί αναλυτές.

Την ίδια στιγμή η ακύρωση της παραγγελίας 35 νέων αεροσκαφών Βoeing 787 για την Qantas, συνολικής αξίας 8,5 δισ. δολαρίων, η αναβολή της ημερομηνίας παράδοσης για 50 επιπλέον αεροσκάφη δείχνει ότι η εταιρεία εγκαταλείπει τα σχέδια της για επαναλειτουργία της γραμμής προς Αθήνα, μέσω της θυγατρικής της Jetstar.

Η απόφαση ήρθε ως επακόλουθο των ζημιών ύψους 256 εκατ. δολαρίων που κατέγραψαν οι αυστραλιανές αερογραμμές το οικονομικό έτος 2011-2012, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Η αύξηση του λειτουργικού κόστους, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, δεν άφησε αλώβητη την Qantas όπως άλλωστε και τις ανταγωνίστριές της στις υπερατλαντικές πτήσεις.

Ο ισχυρός ανταγωνισμός, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, και η τιμή της κηροζίνης δεν αποτελούν όμως τα μόνα προβλήματα. Η χαμηλή ζήτηση στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης έχει κάνει ασύμφορα πολλά δρομολόγια.

H εταιρεία είδε το μερίδιό της στα διεθνή δρομολόγια να πέφτει από το 30% τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο 18% τον Μάρτιο, λόγω του ανταγωνισμού από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας και της Μέσης Ανατολής, με επικεφαλής την Emirates.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώχνει 400 εργαζόμενους η Qantas

Θέλουν να χρεώνουν πιο πολύ τους υπέρβαρους στις πτήσεις!

“Πέφτει” και η Qantas

Qantas: Κόβει πτήσεις και απολύει προσωπικό

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε