Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα απο τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της ίδια μέρας. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Διαβάστε την αναλυτική πρόβλεψη

Απο τα δυτικά ξεκινά το κύμα κακοκαιρίας που βαθμιαία, κατα τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Ηδη έχει απαγορευθεί ο απόπλους απο τον Πειραιά για τα νησιά της Κρήτης, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων με το οποίο παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων σκαφών σε λιμάνια του Ηρακλείου να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα ασφαλείας των σκαφών τους.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του- το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης προειδοποιεί για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με σφοδρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,  και καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Για την Κυριακή προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού για την Κυριακή

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα του καιρού του NewsIt

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε